Van Mother of Dragons naar Mother of the Resistance: Emilia Clarke heeft de harten van velen gewonnen sinds haar rol als Daenarys Targaryen in Game of Thrones. Niet zo vreemd, de actrice is niet alleen prachtig om te zien, maar is ook nog eens enorm sympathiek en vooral erg nuchter gebleven. Hollywood heeft de petite actrice inmiddels ook in het vizier: vanaf 1 juli schittert ze in Terminator Genisys als de stoere Sarah Connor. Laat de powervrouw personages maar aan Emilia over! Niet dat er ooit een excuus nodig is om over Emilia te schrijven – zelfs zonder het bevel ‘Dracarys’ zet ze ons in vuur en vlam - , maar ter ere van haar blockbuster-debuut in de nieuwste Terminator film hebben we de tien beste redenen waarom we van Emilia houden onder elkaar gezet.

1. Ze heeft ook een Hollywood- crush

Net als ieder ander mens wordt ze ook zenuwachtig als ze een bekend acteur tegenkomt die ze wel erg knap vindt. Voor Emilia is het Channing Tatum die haar het hoofd op hol brengt. Niet alleen hij, maar ook zijn vrouw ziet ze wel zitten. De drie kwamen elkaar tegen tijdens een Golden Globe afterparty en Emilia was zo onder de indruk van het stel dat ze voor de grap een trio voorstelde. Iets waar Channing Tatum wel oren naar schijnt te hebben... Niet zo vreemd, gezien zijn vrouw en Emilia behoorlijk op elkaar lijken.

2. Emilia liet onlangs haar eerste tattoeage zetten

De actrice liet vorige week haar eerste tattoo zetten bij de beroemde tattoo artiest Dr. Woo. Ze liet een kleine bij op haar pink zetten. Op Instagram deelde ze deze cryptische boodschap over de betekenis van haar eerste tattoo: “#Mebeforeyou what was already stained on my heart is now stained on my skin...”

3. Ook Emilia heeft nog niet de ware gevonden

Hoewel er miljoenen mannen (en vrouwen) in de rij zullen staan om te mogen daten met de mooie brunette, heeft ze tot nu toe nog niet de waren gevonden. Wel wordt ze vaak gelinkt aan haar tegenspelers, zoals Kit Harington en meest recentelijk haar tegenspeler in Terminator Genisys, Jai Courtney. De romance is echter nooit bevestigd en vooralsnog zijn de twee enkel verliefd op het witte doek in de nieuwste Terminator film.

4. Ze is net zo onzeker als anderen

Ondanks dat ze bloedmooi is, heeft ook Emilia haar onzekerheden. Toen Game of Thrones net begonnen was en ze steeds bekender werd, Googlede ze zichzelf nog weleens. “Ik weet nog toen alles net begon. Ik Googlede mezelf. Je doet het gewoon, het is instinct. Maar nooit meer! Er hoeft maar één person te zijn die zegt “wat een dikke trut” en je denkt ‘ik ben een dikke trut!”.

5. De actrice heeft de rol van Anastasia Steele afgeslagen

Emilia heeft de rol van Anastasia in Fifty Shades of Grey aangeboden gekregen. Ze heeft er nog goed over nagedacht, omdat ze dolgraag met Sam Taylor-Johnson wilde samenwerken. Uiteindelijk sloeg ze de rol toch af in verband met de vele naaktscènes. Vanwege haar meerdere blootscènes in Game of Thrones wilde ze niet het risico lopen om getypecast te worden.

6. Ook Emilia zet zichzelf wel eens voor schut

We hebben allemaal weleens een ‘awkward’ moment, of iets waar we later met een beetje schaamte op terugkijken. Zo ook Emilia. Tijdens haar auditie voor Game of Thrones was ze zo zenuwachtig en wilde ze de rol zo graag, dat ze uiteindelijk een dansje deed... Jawel, de ‘Funky Chicken’ en zelfs wat robotmoves...

7. Zelfs zij krijgt zij niet alles in haar schoot geworpen

De Engelse actrice was in de running voor de rol van Marvel’s Sharon Carter/Agent 13 in de Marvel film Captain America: The Winter Soldier, maar verloor helaas van Emily VanCamp.

8. Haar ouders mochten het eerste seizoen van GOT niet zien

Elke GOT-fan weet dat Emilia in het eerste seizoen nogal wat expliciete scènes had. Dat vond ze zelf ook en dus vertelde ze haar ouders om niet de eerste zes afleveringen te kijken. Natuurlijk wilde haar ouders de grote doorbraak van hun dochter bekijken en keken toch. Emilia zegt dat haar vader eigenlijk niets heeft gezegd tijdens het kijken en dat ze niet goed voorbereid waren op wat ze gingen zien. Toch zijn haar ouders reuze trots op haar en stelt de moeder zich tegenwoordig graag voor als de ‘Grandmother of Dragons’.

9. Ze is ambitieus

Ondanks dat ze pas aan het begin van haar succesvolle carrière staat, weet Emilia heel goed waar ze nog in wil spelen. Ze zou ontzettend graag in Girls willen meespelen. Een andere serie waar ze graag in had gespeeld was Breaking Bad. Ze vertelde in een interview met GQ dat ze dolgraag een meth-verslaafde had willen spelen in de populaire serie.

10. Ze zet zich volledig in voor haar rollen

In Terminator Genisys speelt Emilia de iconische rol van Sarah Connor, een van de bekendste en sterkste vrouwelijke actiepersonages allertijden. Natuurlijk moest ze hiervoor in goede conditie zijn, omdat het een fysiek veeleisende rol is. Vanwege de grote en zware wapens waar ze mee om moest gaan deed ze aan krachttraining. Toch was er een wapen waar de petite Engelse nogal moeite mee had: een granaatwerper van ongeveer 35 kilo. Ze moest hiermee een heuvel oprennen en ermee schieten. Emilia liet zich echter niet afschrikken en wilde haar mannelijke collega’s imponeren. Ze wilde vooral de goedkeuring van Arnold Schwarzenegger kunnen wegdragen. Vanaf 1 juli is Emilia te zien als Sarah Connor in Terminator Genisys. Bekijk hier alvast de trailer!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over