Peaceville Records gaat een duister najaar tegemoet met releases van zowel Darkthrone als T.O.M.B.. In de 18 jaar dat T.O.M.B. (Total Occultic Mechanical Blasphemy) bestaat hebben ze al dertien verschillende werken uitgebracht waaronder compilatie albums, split releases, EP’s en full length albums.

T.O.M.B. is in 1998 opgericht door No-One, B. Zimimay en Samantha Viola en vond inspiratie in projecten als Abruptum, Havohey, Samael, Sunn O))) en Wardruna. Het kerntrio van de band staat ook wel bekend als Dreadlords (King Dude Records).

Fury Nocturnus bestaat uit dertien hypnotiserende tracks die de grenzen van ambient, doom, industrial, noise en black metal opzoeken. De associaties met de dood, paranormale waarnemingen en het occulte blijven belangrijke onderdelen binnen de muziek van T.O.M.B.. Veel van de soundscapes op dit album zijn in de natuur opgenomen met onder andere menselijke en dierlijke botten, grafstenen en grafkisten en EVP apparatuur.

Voor Fury Nocturnus is verder de hulp ingeroepen van legendarische drummer Hellhammer vanMayhem, doom gitarist John Litchko van Goreaphobia/Necrotion en de industrial noise artiest Grant Richardson van het project GNAWED. Om de opnames te begeleiden is de beroemde engineer Alan Douches van de West Westside studios in New York aangetrokken. Het artwork komt van de hand van Erik Danielsson van Watain.

De eerste video van het album Abysmal Channeling is nu online te bekijken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over