Vandaag gaf Ban Ki-Moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties de boodschap “Let’s work as one towards dignity for all” aan de People of Tomorrow. Deze boodschap werd gegraveerd in een houten plank die gemonteerd wordt in One World, de 600 meter lange brug ontworpen door Arne Quinze in het recreatiedomein van De Schorre.

Jaarlijks komt heel de wereld samen op één plek tijdens Tomorrowland. Alle nationaliteiten zijn vertegenwoordigd en drie dagen lang lijkt Tomorrowland wel op een bijeenkomst van de Verenigde Naties in een kleurrijke, magische wereld waar Peace, Love, Unity en Respect centraal staan. De “People of Tomorrow” spreken allemaal dezelfde taal: die van de vriendschap. De duizenden vlaggen bewijzen hun fierheid op hun afkomst. Ze delen allemaal het enthousiasme om mensen met andere culturen te ontmoeten, vriendschap voor het leven te sluiten en om samen een onvergetelijk weekend te beleven.

Tomorrowland en de Verenigde Naties delen deze waarden en willen positieve boodschappen doorgeven aan de jongeren.

Quote Ban Ki-Moon: “de jongeren van vandaag groeien op in een wereld vol veranderingen. Tomorrowland toont aan dat het kan : samen, met tienduizenden op een vreedzame manier en met respect voor elkaar een weekend te beleven. 210.000 boodschappen van over heel de wereld vind je terug op de One World brug en we zijn blij dat ook onze boodschap hier deel van kan uitmaken. Let’s work as one towards dignity for all, een boodschap voor de People of Tomorrow en voor alle jongeren ter wereld”.

Quote Tomorrowland, Manu & Michiel Beers:

We hebben de afgelopen 10 jaar gebouwd aan een magische wereld waar iedereen op een positieve manier samen komt. Tomorrowland is het meest internationale evenement ter wereld geworden en telt meer verschillende nationaliteiten als de Olympische Spelen. Ondertussen organiseren we drie “global gatherings” per jaar: eentje in België, eentje in de VS en eentje in Brazilië. Toen we naar aanleiding van de 10de verjaardag van het festival besloten om samen met de provincie Antwerpen en met Arne Quinze de brug te ontwerpen als permanent symbool van de jaarlijkse samenkomst, was het belangrijk dat heel de wereld hierbij betrokken werd. Ondertussen telt de One World brug 210.000 positieve boodschappen van buren uit Boom tot Australië. We zijn zeer vereerd het bericht van de secretaris-generaal van de Verenigde Staten te mogen ontvangen en zullen deze boodschap nog heel wat jaren blijven uitdragen.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over