Het Belgische duo Too Tangled opent hun nieuwe plaat ‘Revel Revel’ met ‘Sleepwalk’. Deze ‘teaser song’ kondigt de release van het album aan (17 maart). Sleepwalk was één van de eerste nieuwe tracks die ze maakten. Ze sloten een intensieve tourperiode in Benelux, GSA en Italië af in Botanique.

Check Sleepwalk - een eerste clip:

Een schuurtje in de omgeving rond Gent werd het nieuwe rovershol. Een baby boy kwam hun vergezellen, en tussen de luiers door schreven ze naarstig en werd het nieuwe album stilaan de 2e geboorte. Het hoeft niet te verwonderen dat het kleintje een nachtvogel is gezien hij verwekt is op tour in Italië (zeg maar “the proper tour-baby”). Nog minder verwonderlijk zijn de nogal beperkte uren slaap gedurende anderhalf jaar voor Roeland en Eva. Insomnia gives different dimentions. Alles in een ander perspectief.

..Tussen verleidende echo’s van een stem aan de andere kant en een lichtbaken dat je naar huis leidt. Het idee voor de video en track komt rechtstreeks uit een lucide droom die ze neer penden..

De video is van de band zelf.

About: Too Tangled is sinds 2010 de vrijhaven van het koppel Eva Buytaert en Roeland Vandemoortele. Het indie/wave/rock duo bracht inmiddels drie platen uit en hun sound wordt vergeleken met bands als The Raveonettes, The Yeah Yeah Yeahs of The Jezus and Mary Chain, maar ze worden vooral geprezen voor hun ‘eigen frisse sound’. Hun recentste, ‘Stay Restless’ (2014), werd erg goed onthaald in het buitenland en werd oa gereleased door het duitse Pop Up Records. Het herkenbare geluid van de groep vond ook live weerklank in landen als Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië, landen waar de groep ook uitgebreid tourde en behoorlijk wat airplay kreeg.

Dit Gentse indie-electro-rockduo heeft een internationale sound, het is dan ook niet verbazingwekkend dat ze het goed doen over de landsgrenzen. Indiestyle.

‘Revel Revel’ ligt op 17 maart in de winkels en krijgt een Europese release. In de Benelux komt het album uit bij Green L.F.ant Records (bekend van oa Triggerfinger, Mint, Family of the Year, Valerie Solanas, Kapitan Korsakov etc).

Tourdata volgen binnenkort.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over