Topdokters kijkt in het hoofd en hart van specialisten en biedt een unieke blik achter de schermen van de medische wereld.

In UZ Leuven vertrekt transplantatiechirurg Prof. Diethard Monbaliu in alle vroegte met zijn team naar een ander ziekenhuis. Hij gaat er organen wegnemen bij een overleden donor.

Dankzij orgaandonatie kan deze donor vier mensenlevens redden. Met het grootste respect voor de donor en in alle sereniteit begint Prof. Monbaliu aan een operatie die niemand van het team onberoerd laat.Ook hematoloog Prof. Tessa Kerre wordt dagelijks geconfronteerd met de broosheid van het leven. Eén van haar patiënten gaat na een lange en moedige strijd tegen leukemie naar huis, maar het blijft voor Prof. Kerre altijd bang afwachten of de ziekte niet opnieuw onverbiddelijk toeslaat.

Kinderrevalidatie-arts Dr. Ruth Van der Looven ziet een baby van enkele maanden oud met een plexus letsel. Bij de geboorte van het meisje werden de zenuwen in haar hals beschadigd waardoor ze één arm maar moeilijk kan bewegen. Dankzij een operatie en revalidatietherapie probeert het team van Dr. Van der Looven het kindje alle kansen voor de toekomst te geven.

Topdokters zien dagelijks hoe groots kleine dingen kunnen zijn, en beseffen daarom als geen ander dat ze zelf moeten genieten van het leven, zolang het kan. Ook al blijkt dat soms gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Topdokters - Dinsdag 3 mei om 20u35 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over