De Belgische rockband Triggerfinger heeft zopas een nieuw onderkomen gevonden bij Mascot Label Group. Hiermee maakt de band meteen deel uit van een indrukwekkend internationaal rooster waartoe ook Joe Bonamassa, Black Stone Cherry, Ayreon, Beth Hart en Bootsy Collins behoren. Momenteel legt Triggerfinger de laatste hand aan de opvolger van het immens succesvolle By Absence Of The Sun, welke later dit jaar wereldwijd zal worden uitgebracht. En hoe kan het ook anders: aansluitend op de release van hun vijfde studioalbum starten de heren een Europese tour.

Triggerfinger is bij de muziekfan in de Lage Landen inmiddels een ingeburgerde naam. De publieksfavoriet van de grote rockfestivals is uitgegroeid tot een geoliede riffmachine met een paar briljante albums op hun naam, een gedegen live-reputatie en een knack om onverwacht verrassend uit de hoek te komen, steeds met een vette knipoog. 2017 zal voor de band volledig in het teken staan van hun nieuwe album, dat dit najaar uitgebracht wordt door Mascot Label Group. "We zijn enthousiast over deze nieuwe samenwerking", zegt Triggerfinger zanger/gitarist Ruben Block. “Mascot heeft een sterk internationaal netwerk dat ook efficiënt is. Ook gaat het ze niet alleen om muziekverkoop, ze geven ons de mogelijkheid om zowel binnen als buiten Europa veel live te spelen."

Ook Ed van Zijl, CEO Mascot Label Group, is opgetogen over de nieuwste aanwinst: “Triggerfinger is zowel op album als live weergaloos. Vuig en hard, met een unieke uitstraling en een flinke dosis humor en zelfrelativering. Een band die het verdient om internationaal op de kaart gezet te worden. Ik ben ervan overtuigd dat wij dat met de unieke Mascot bedrijfsstructuur kunnen verwezenlijken. We zijn dan ook heel blij om Triggerfinger te mogen verwelkomen in de almaar groeiende Mascot familie.”

Zo onversaagd als Motörhead, zo swingend als Marc Bolan, Triggerfinger mag zich met recht een plekje onder de zon van deze op een dieet van Gitaren en Grooves grootgebrachte artiesten toeëigenen. De definitieve doorbraak van het Antwerpse trio kwam met de Lykke Li cover ‘I Follow Rivers’, live gespeeld bij Giel Beelen op 3FM in 2012. De track werd op single uitgebracht en werd een #1 hit in Nederland, Polen, België en Oostenrijk. Ook in de omliggende landen werd het nummer een waar festivalanthem. Het meest recente studioalbum van Triggerfinger, ‘By Absence Of The Sun’, kwam uit in 2014 en behaalde in Nederland en België de eerste plaats in de charts en werd in beide landen bekroond met een gouden plaat.

Dankzij jaren van hard werken en een Spartaans toerschema (tijdens de laatste tour speelde de band bijna 200 shows in 20 maanden!) hebben de messieurs Ruben Block, Mario Goossens en Paul van Bruystegem een stevige livereputatie opgebouwd. Zo stond de band op prominente plekken van grote festivals als Pinkpop (waar ze een waardige vervanger van Foo Fighters waren), Lowlands, Rock Werchter en Pukkelpop, verkochten ze meerdere internationale clubtours uit en waren ze te zien als support act van onder andere Muse, Deep Purple, Red Hot Chili Peppers, Big Sugar, Thin Lizzy en de Rolling Stones. Ook op prestigieuze sportevenementen is Triggerfinger een graag geziene gast: bezoekers van Roland Garros en van het zwaargewichtentitelgevecht tussen de Oekraiener Wladimir Klitschko en de Amerikaan Tony Thompson zullen het optreden van het driekoppige rockmonster niet snel vergeten.

De komende maanden zullen voor Triggerfinger geheel in het teken staan van het op punt stellen van een nieuwe live show en natuurlijk het te verschijnen album. Meer details over deze release en een aansluitende tour zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Mascot Label Group is een independent platenmaatschappij en marktleider in de genres rock, metal, prog en blues. Mascot Label Group heeft kantoren in New York, Los Angeles, Londen, Parijs, Keulen, Milaan en Stockholm, het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

Tourdata Triggerfinger (meer data volgen spoedig):

12 mei

Harley-Davidson Euro Festival

Grimaud

Frankrijk

met: The Pretenders, Chris Slade, The Picturebooks & Mat Bastard

23 jun

Download Festival

Madrid

Spanje

met: System of a Down, Mastodon, The Cult, Opeth, etc.

18 aug

Open Air Gampel

Gampel

Zwitserland

met: Die Toten Hosen, Wolfmother, Seasick Steve, The Pretty Reckless, etc.

25 aug

Rock for Churchill

Vroutek

Tsjechië

met: Irie Révoltés, Ky-Mani Marley, Tata Bojs, J.A.R., etc.

2 sep

Tuckerville

Enschede

Nederland

met: The Common Linnets, Racoon, Douwe Bob, Daniel Romano, etc.

18 nov

Helldorado

Eindhoven

Nederland

met: Orange Goblin, Birth of Joy, Tigre Blanco, etc.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over