Ook een derde stage toegevoegd

Eerder maakte stoner/sludge/doomfestival Into the Void bekend dat het programma compleet was met 13 bands uit 9 landen waaronder Solstafir, Mono, The Ocean en Ufomammut. Door het toevoegen van een derde ‘stage’, is ruimte ontstaan om twee extra bands aan de line up toe te voegen. Dat zijn de Koreaanse post-rockers Jambinai en de Zweedse riffmeesters Deville.

De Koreaanse band Jambinai stond al op vermaarde festivals als Roskilde, Glastonbury en State X. In 2014 haalde het optreden van de band de top 10 in de jaarlijst van de Groningse poptempel Vera van de beste optredens aldaar. En daarom zijn we heel blij dat we Jambinai voor een exclusief Nederlands optreden kunnen toevoegen aan de line up van Into the Grave. De band maakt instrumentale muziek - de 5e band op Into the Void die volledige instrumentaal speelt - en gebruikt daarbij traditionele Aziatische instrumenten. De muziek laveert van haast psychedelische trance tot woeste rockuitspattingen en laat daarmee een verpletterende indruk achter.

Bijna tegengesteld daaraan, en vooral nog midden in de rock, is de Zweedse band Deville. De band bracht inmiddels drie albums uit die een mix van sludge en stoner laten horen en konden rekenen op zeer positieve recensies. Ook voor Deville geldt dat zij een exclusieve Nederlandse show doen op Into the Void.

De twee extra namen zijn het gevolg van het toevoegen van een extra stage aan het festival. Muziekcentrum Neushoorn wordt momenteel gebouwd en nadert zijn voltooiing. In het cafe van het gebouw is plek voor optredens voor circa 150 bezoekers en hier zullen tijdens Into the Void twee bands optreden. Leuke bijkomstigheid is dat het cafe voor alle bezoekers gratis toegankelijk is, en dus ook niet festivalbezoekers iets mee kunnen pikken van Into the Void.

Het festival heeft nu dus 15 bands uit 11 landen die zullen optreden op 3 podia op zaterdag 24 oktober in Neushoorn Leeuwarden. De eerste band start om 14.00 uur. Het volledige programma is: Solstafir (IJsland), Mono (Japan), The Ocean (Duitsland), Ufomammut (Italie), My Sleeping Karma (Duitsland), Jambinai (Korea), Christian Mistress (VS), King Hiss (België), Deville (Zweden), Mist (Slovenië), Your Highness (België), Magister Templi (Noorwegen), Wucan (Duitsland), Mother Engine (Duitsland) en Obese (Nederland).

Tickets kosten 20 euro in de voorverkoop via www.gointothevoid.nl of 25 euro aan de kassa. Voor meer info: www.gointothevoid.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over