De video die de Franse animatiefilmer Alice Saey maakte bij het nummer ‘Happy’ van Mark Lotterman heeft deze week maar liefst twee internationale awards gewonnen. Afgelopen weekend won de clip in Canada de Award for Best Commissioned Animation op het prestigieuze Ottawa International Animation Festival (volgens de jury: “Hypnotizing choreography”). En dinsdag werd de video bekroond met de Prix du Meilleur Clip op het Paris International Animation Film Festival.

De video, met nijlganzen in een adembenemende choreografie, is dit najaar geprogrammeerd op 18 internationale animatiefestivals, onder meer in Mexico, Moskou Berlijn en New York. Eerder dit jaar was de clip ‘Staff Pick’ bij Vimeo.

‘Happy’ van Mark Lotterman – video Alice Saey: https://vimeo.com/213825705

Alice Saey is een van de meer dan 100 mensen aan wie de Rotterdamse muzikant Mark Lotterman vroeg zich te laten inspireren door de negen liedjes van zijn album ‘Holland’ dat 13 oktober verschijnt. Die dag verschijnt ook het gelijknamige boek met alle kunstwerken, voordrachten, foto’s, gedichten, playlists, tekeningen en meer die kunstenaars, wetenschappers, schoolkinderen, dichters, illustratoren maakten naar aanleiding van Lotterman’s liedjes. Onder hen o.a. Vincent Mentzel, Max Kisman, Gees Voorhees, Bram Bakker, Vic van der Reijt, Jaap Seidell, Harry Merry, Fanfare Volharding.

Ter gelegenheid van het verschijnen van boek en plaat opent in TENT op vrijdag 13 oktober ook de expositie ‘Holland’ met werk gemaakt door Rotterdamse kunstenaars.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over