Na de succesvolle eerste editie van het Ride On Filmfestival 2014 - maar liefst 950 filmliefhebbers daagden toen op in De Bijloke om verschillende nationale & internationale inzendingen te bekijken - krijgt dit uniek verhaal een vervolg in film –en muziekstad Gent op zaterdag 7 november 2015. In tegenstelling tot vorig jaar toen enkel de ‘boardsporten’ aan bod kwamen, gaat het Europese Ride On Filmfestival in 2015 een stap verder en brengt een mix aan “action sports” in beeld. Ook nieuw dit jaar is de focus op de natuurelementen: water, wind, vuur en aarde die elk hun invloed hebben op de actiesporten en omgekeerd. En een nieuwe locatie: met de Vooruit als partner kan het Ride On Filmfestival zich geen betere film- en party locatie voorstellen.

Onder het motto “FILM – EDIT – PLAY” kan iedereen zelf een film inzenden (zowel amateurs als professionals) die een verhaal vertelt. Geen films met louter een opsomming van de meest ingewikkelde tricks, geen verdoken commerciële reclameboodschap, geen ver-van-mijn-bedshow… Het enige wat noodzakelijk is om deel te nemen, is creativiteit en liefde voor de sport, film en muziek. De beste actiesport gerelateerde inzendingen worden op grote doek vertoond aan een breed publiek tijdens het Ride On Filmfestival. Het Ride On filmfestival bestaat uit twee delen: het officiële ‘action sports’ filmfestival op zaterdag 7 november in de Vooruit en de voorafgaande ‘online voting’ die start op 30 oktober en eindigt op 6 november (23h59).

Na de Golden Ride On Awards-ceremonie volgt de première van een internationale topfilm uit de wereld van de actiesport. Na ‘Higher’ van Jeremy Jones vorig jaar, wordt ‘The Search for Freedom’ dit jaar de hoofdfilm. Een documentaire, geschreven en geregisseerd door Jon Long (IMAX® Extreme), die een visuele en auditieve ervaring brengt, gezien door de ogen van een aantal van de pioniers, legendes en kampioenen van surfen, snowboarden, skiën, skaten, mountainbiken en meer. Het is het verhaal van een culturele revolutie met als thema het menselijk verlangen om IN het moment te leven en datgene te doen waardoor je intens voelt dat je leeft ! Deze film mocht al verschillende internationale prijzen in ontvangst nemen en zal ook het publiek van het Ride On Filmfestival zeker niet onberoerd laten.

Voor en na de vertoning van de genomineerde films, awardceremonie en de première wordt iedereen uitgenodigd voor een social drink waar men kan reflecteren en gezellig netwerken. Via Vi.BE en Poppunt wordt een winnaar gekozen uit meer dan 100 Belgische dj’s die de after-party zal openen. Verder zullen Soul Shakers, We Are Prostitutes en een surprise headliner het feest vervolledigen.

Het Ride On Filmfestival programma ziet er als volgt uit:

  • 19h00: Red carpet moment & apero (Balzaal), special acts, foto expositie
  • 19h30: Start Ride On Filmfestival - finale met de genomineerde films
  • 20h30: Pauze (drinks Balzaal)
  • 21h: Premiere ‘The Search For Freedom’
  • 22h30: Golden Ride On Award uitreiking
  • 23h00: After-party Balzaal

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: