In het najaar verschijnt The faster I waltz, the better I jive, de nieuwe EP van Uncle Wellington. In afwachting presenteert de band een tentoonstelling en kunst- en literatuurmagazine. Zeven kunstenaars en zeven schrijvers maakten werk op basis van de muziek. Op zondag 23 juli opent de tentoonstelling in NEST (Gent).

Het voorbije jaar werkte Uncle Wellington, de Gentse band rond Kortrijks Letterzetter (stadsdichter) Jonas Bruyneel, aan een plaat met producer Filip Tanghe (Balthazar, Soldier’s Heart) en John Davis (Nick Cave, Gorillaz.). In afwachting van de release lanceerde de band een oproep voor kunstenaars en schrijvers via Kunstwerkt, Creatief Schrijven en Jeugd & Poëzie.

Bijna 200 artiesten zonden werk in op basis van de muziek. Uit die inzendingen selecteerde een jury onder leiding van kunstenaar Toon Delanote en criticus Daan Rau (Openbaar Kunstbezit Vlaanderen) 7 kunstwerken en 7 gedichten. Samen vormen die de tentoonstelling The faster I waltz, the better I jive. Beeldhouwwerk, schilderkunst en collages vullen samen met poëzie en proza het verhaal van de muziek aan. De tentoonstelling bezoekt tijdens de zomer Gent en Kortrijk. Op de vernissage op 23 juli in NEST (Gent) speelt Uncle Wellington een exclusief voorsmaakje van de nieuwe plaat voor een beperkt publiek.

Daarbovenop publiceert Uncle Wellington een eenmalig kunst- en literatuurmagazine. Een team journalisten en fotografen interviewde de kunstenaars en schrijvers over hun werk en passies. The faster I waltz, the better I jive-magazine, - vormgegeven door Toon Delanote - is deze zomer op een dertigtal plaatsen gratis te verkrijgen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over