In 2016 brengt de beroemde Britse band zijn zevende studioalbum 'Barbara, Barbara, We Face A Shining Future' uit. De gedroomde gelegenheid om Europa nogmaals te doorkruisen, met ook een Belgisch concert op het programma. Op 30 maart staan ze op de planken in het Brusselse Koninklijk Circus!

Begin jaren '80 opereerden Karl Hyde en zijn spitsbroeder Rick Smith onder de naam Freur. Na twee vrij onopmerkelijke platen wordt het duo een trio door de komst van Darren Emerson, een jonge dj bedreven in de trance en techno. Underworld ziet het levenslicht! Ze ruilen de new wave-pop-sound van hun voorgaande project in voor de urban trance van Emerson, gemengd met de mompelende, sterk vervormde stem van Hyde. Hun eerste album als trio, 'Dubnobasswithmyheadman', komt uit in '93. Het succes is meteen van de partij met ruim 100.000 verkochte exemplaren. Een jaar later bevestigen ze met hun legendarische track "Born Slippy", uit de cultfilm 'Trainspotting' van Danny Boyle. Underworld rijgt de albums, successen, prestigieuze samenwerkingen (Dave Clarke, Fatboy Slim, Brian Eno...) en de remixes (voor o.a. Depeche Mode, Björk, Massive Attack, Simply Red, Leftfield en de Chemical Brothers) aan elkaar. In 2005 neemt Darren Price de teugels over van Darren Emerson; een plek die hij met zijn explosieve mix van vintage en ultramodern nog tot op de dag van vandaag inneemt aan het roer van de immer invloedrijke elektronische band.

Op 18 maart stellen de Engelsen zomaar even een nieuw album voor: 'Barbara, Barbara, We Face A Shining Future' moet hun beste plaat in jaren worden. Hun zeven nieuwe songs die overlopen van creativiteit, maar ook hun allergrootste hits passeren de revue op een nu al onvergetelijk concert, op 30 maart in het Koninklijk Circus! De ticketverkoop start op vrijdag 27 november om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Underworld
Datum: 
30 maart 2016
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over