Tradities zijn er om in ere te houden. Zo sluit Kursaal Classics het klassieke seizoen traditioneel af in Kursaal Oostende met het Nationaal Orkest van België. Op 26 juni hebben we de eer om de winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd (voor piano) te ontvangen. De Tsjech Lukáš Vondráček won op overtuigende wijze de prestigieuze wedstrijd.

Lukáš Vondráček

Lukáš Vondráček is geboren in de Tsjechische Republiek in 1986. Hij geeft zijn eerste piano concert als hij nog maar vier jaar oud is. Hij debuteert voor een groot publiek in 2002 met het Tsjechisch Filharmonisch Orkest en piano virtuoos Vladimir Ashkenazy. Gevolgd door een grote tournee door de Verenigde Staten. Hij werkte al samen met dirigenten als Paavo Järvi, Marin Alsop en Christoph Eschenbach. Vondráček doet in 2007 als jongste deelnemer ooit, mee aan de “International Piano Series” in de Queen Elizabeth Hall in Londen. Afgelopen week won hij overtuigend de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in Brussel.

Maak kennis met hem in een portret van Canvas tv. Bekijk en beluister hier opnieuw de finale van Vondráček waar hij Concerto n. 3 in d op. 30 van Sergei Rachmaninov speelde.

Programma

Ouverture en concerto in functie van de Laureaat

Edvard Grieg, Peer Gynt suite 1 & 2

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lukas Vondracek
Datum: 
26 juni 2016
Locatie: 
Kursaal Oostende

Reservatie:

Meer over