Mooi weer, weelderige groene hagen en moestuintjes vol lekkers. Het is duidelijk dat het barbecueseizoen op volle gang komt, maar met het nieuwe zomer barbecueprogramma trekt njam! ditmaal naar de stad. Het wordt “hot in de city” want de njam!-chefs gaan lekker bakken, grillen en braden in de ideale urban setting, een exclusief dakterras met de Antwerpese kathedraal op de achtergrond.

Om je vrienden op een zomerse dag culinair te verwennen heb je uiteindelijk niet veel nodig.. Dat bewijzen chefs Michael Vrijmoed en Bart Desmidt. De creatieve chefs maken -met hulp van hun trouwe sous-chef- tal van originele gerechten en geven culinaire inspiratie zodat iedereen wel iets kan opsteken om de zomer extra smakelijk te maken.

In deze 8-delige culinaire zomerreeks leggen Michaël Vrijmoed en Bart Desmidt een groepje gasten in de watten. Qua locatie slaan we onze barbecue tenten op op het exclusieve terras van het Hilton Antwerp Old Town. Vijf hoog met zicht op de Groenplaats en de imposante kathedraal, het ideale kader voor een lekkere Urban Barbecue.

Urban Barbecue, elke vrijdagavond vanaf 15 mei om 20u40 nieuw op njam!

Aflevering 1 – 15 mei – 20u40

In de eerste aflevering bijt chef Bart Desmidt de spits af. De West-Vlaamse chef brengt zijn trouwe sous-chef Philip Vandamme mee. De culinaire rechterhand werkt al meer dan tien jaar bij Restaurant Bartholomeus. Beiden vormen een geolied team en serveren met bravoure hun zomergerechten.

Artisjok met gedroogde ham en gegrilde tijm, sprot met aubergine en sesam, kalfsvlees met boontjes en parmezan, haring met prei en aardappel. En ook het vegetarische gerecht met ricotta, courgette, salie en kappers valt in de smaak van de gasten. Laat het smaken !

Over njam!:
Njam! is een platform voor een hele waaier aan kookprojecten, gaande van eigen tv-programma’s, een digitale televisiezender, een website, boeken, samenwerkingen met chefs & tal van andere afgeleiden. Njam! maakt deel uit van het digitale basispakket van Telenet en is te zien op kanaal 20. Voor meer informatie: surf naar www.njam.tv

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over