De bioscoopgroep Utopolis deed het met 207.308 bezoekers deze zomer nog beter dan vorig jaar. Daar zit het succes van de Drive-In Movies in Mechelen en Turnhout voor veel tussen, maar ook de sterke filmprogrammatie met toppers als ‘Minions’, ‘Jurassic World’ en ‘Inside Out’. “Het mooie weer heeft zeker niet in ons nadeel gespeeld: de zomerse temperaturen lokten veel volk naar de Drive-In Movies, maar ook naar de filmzalen. Daar konden de bioscoopgangers rekenen op de nodige verkoeling en blockbusters”, aldus Tanja Piessens, woordvoerder van Utopolis België. Na een goede zomer, lonkt nu ook een stevig najaar met de tweede film van F.C. De Kampioenen en de nieuwe James Bond.

Sterke stijging bezoekers

Utopolis kan terecht van een succesvolle zomer spreken. Met 207.308 verkochte tickets doet het daarmee nog beter dan vorig jaar (een stijging van 8,2%). Een van de succesfactoren is het uitgebreide filmaanbod. In de top tien duiken de volgende films op:

  1. Minions
  2. Jurassic World
  3. Inside Out
  4. Magic Mike XXL
  5. Pitch Perfect 2
  6. Ted 2
  7. Mission Impossible 5
  8. Ant-Man
  9. Terminator: Genisys
  10. Pixels

“Het mooie zomerweer heeft zeker niet in ons nadeel gespeeld: de zomerse temperaturen lokten veel volk naar de Drive-In Movies, maar ook naar de filmzalen. Daar konden de bioscoopgangers rekenen op de nodige verkoeling en blockbusters”, aldus Tanja Piessens, woordvoerder van Utopolis België.

Drive-In Movies blijven scoren

De negentiende editie van de Drive-In Movies trok deze zomer acht weken lang veel volk uit heel Vlaanderen. Het aantal bezoekers klokte af op 25.809; een stijging van 22% ten opzichte van de vorige editie. Zowel juli als augustus waren dit jaar uitzonderlijk sterk. Publieksfavorieten waren ‘Ted 2’, ‘Mission Impossible’ en ‘Minions’. Ook de skybox, de nieuwigheid op de Drive-In Movies in Mechelen, en de jacuzzi’s zaten elke avond vol.

Stevig najaar op komst

Het najaar moet niet onderdoen voor de zomer. Tickets voor de avant-premières van de tweede film van F.C. De Kampioenen ‘Jubilee General’ gaan in sneltempo de deur uit. Zo goed als alle zalen in Utopolis Mechelen en Turnhout zijn op 25 oktober uitverkocht voor het castbezoek. Ook ‘Hunger Games’, ‘The Maze Runner’, ‘Safety First’, ‘Mega Mindy versus ROX’, ‘Star Wars: Episode VII’ en ‘Spectre’ – de nieuwe James Bond – beloven de komende maanden weer veel volk te lokken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over