Van Morrison is een icoon. Vanaf het begin van zijn carrière heeft Van the Man zich de invloeden van giganten als Hank Williams, Jimmie Rodgers, Muddy Waters, Mahalia Jackson en Leadbelly op de meest schitterende manier eigen gemaakt. Zijn muziek is altijd grensoverschrijdend geweest en gaat van de swingende soul-jazz van Moondance tot de traditionele Keltische muziek van Irish Heartbeat. De laatste decennia werkte hij samen met een even uitgebreide als gevarieerde schare artiesten waaronder John Lee Hooker, Mose Allison en Tom Jones, en zette hij verschillende muzikale projecten op om zijn blues-, jazz-, skiffle- en country-roots te herontdekken.

Ook vandaag blijft Morrison vooral plezier vinden in samenwerkingen, getuige daarvan zijn laatste wapenfeit Duets: Re-working The Catalogue (2015). Op deze plaat treden kleppers aan als Bobby Womack, Gregory Porter, Mavis Staples en Michael Bublé en worden een aantal van zijn songs, waaronder Real Real Gone, Higher Than The World en Irish Heartbeat, grondig herwerkt.

De Noord-Ier werd in 1993 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en mocht doorheen zijn carrière o.a. een Brit Award en zes Grammy’s in ontvangst nemen. Wat Van Morrison eigenlijk voortdurend gedaan heeft, is het verleggen van de grenzen van de populaire muziek. Deze zomer komt hij voor de tweede keer naar Gent, na zijn passage in 2005 op het voormalige Blue Note Festival.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Van Morrison
Datum: 
17 juli 2015
Locatie: 
Gent Jazz, Bijloke, Gent

Reservatie:

Meer over