Blijf je deze zomer thuis? Niet getreurd, want BBC First doet niet aan een zomerstop. In België gaat Line of Duty seizoen 3 in augustus van start op BBC First. Deze veelgeprezen serie is puur drama op z’n best. Volgens de Daily Mail "kun je het je niet veroorloven een aflevering te missen”, en de Observer noemde het “de dramaserie van het jaar”. De serie is dan ook terecht genomineerd voor de TV Choice Awards in de categorie ‘Best Drama Series’. Dus ben je opzoek naar een alternatief voor de Olympische Spelen, leun achterover op de bank en kijk naar deze Britse politiedrama.

En kun je niet genoeg krijgen van Britse drama series? BBC First gaat in augustus ook verder met première-afleveringen van Indian Summers, The Durrells en Thirteen.

Line of Duty seizoen 3 gaat met een dubbele aflevering in première op BBC First op zaterdag 13 augustus om 21:00 uur

De zesdelige serie opent met een fatale schietpartij op een criminele verdachte door een gewapende eenheid die geleid wordt door sergeant Danny Waldron, gespeeld door Daniel Mays (Doctor Who). Danny en zijn team stellen dat zij uit zelfverdediging handelden, maar AC-12 - aangestuurd door commissaris-hoofdinspecteur Ted Hastings en vertolkt door Adrian Dunbar (Line of Duty seizoen 1 en 2, Silent Witness, Death in Paradise) - verzamelt bewijsmateriaal dat erop wijst dat het om een opzettelijke moord ging. Tijdens de ondervraging weerlegt Danny zelfverzekerd alle beschuldigingen van AC-12. Daarom wordt agent Kate Fleming, gespeeld door Vicky McClure (Line of Duty seizoen 1 en 2) als infiltrant in Danny’s team geplaatst om meer te weten te komen. Line of Duty seizoen 3 start met een dubbele aflevering en gaat verder in enkele afleveringen. Bekijk de trailer hier.

Wil je meer van het beste Britse drama zien? In de maand augustus gaat BBC First door met de volgende premières en hoogtepunten:

  • Indian Summers seizoen 1 laatste aflevering op zaterdag 6 augustus om 21:00 uur
  • The Durrells (6 x 45) première-afleveringen op dinsdag om 21:00 uur. De laatste aflevering is op 16 augustus
  • Thirteen (5 x 50) gaat verder op donderdag om 21:00 uur. De laatste aflevering is op donderdag 18 augustus
  • War & Peace dubbele afleveringen op dinsdag om 21:00 uur. Begint op dinsdag 23 augustus
  • From Darkness op donderdag om 21:00 uur. Begint op donderdag 25 augustus

Telenet is de lanceringspartner van BBC First in België. Kijkers met een Telenet Play More abonnement kunnen kijken via kanaal 561 naar onmisbare series.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over