Tim Konings, alias Tim King IV, heeft de derde editie van Woordslam gewonnen. Woordslam is een initiatief van MNM, Van Dale en VRT dat jonge mensen uitnodigt om creatief om te gaan met taal. Dit jaar was het thema ‘als we mekaar maar verstaan’. Er waren dit jaar maar liefst 115 inzendingen. Dit werd vanavond bekend gemaakt tijdens REYERSTaal in de Handelsbeurs in Gent en op MNM.

‘U nu!’ heette de Woordslam-inzending van Tim King IV, leerkracht techniek en wetenschap in Merksem. ‘U nu!’, was oorspronkelijk zijn huwelijksaanzoek voor zijn vriendin, een leerkracht Nederlands. Het koppel verrast elkaar graag met woordspelingen, via sms, zoals in ‘U nu!’. Ze trouwen volgend jaar in juli.

Tom De Cock, MNM-dj en presentator Woordslam: “Taal leeft en verandert constant. Het is zalig om te zien hoe jonge mensen daar mee omspringen. Hun uitspraak en spelling is misschien niet altijd perfect, maar ze zijn zo vindingrijk en creatief; ze vinden het Nederlands als het ware steeds opnieuw uit. Ze integreren een heel nieuwe wereld in hun taalgebruik, en dat moeten we koesteren.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over