Maandag in Spitsbroers ondertekent Dennis Moerman een contract met de Spaanse eersteklasser Malaga. Bye byeKRC Genk dus! Acteur Oscar Willems is met een kleine productieploeg van Spitsbroers ook echt een dag gaan draaien in het stadion La Rosaleda, de thuisbasis van Malaga. De transferperikelen rond Dennis zijn een belangrijke verhaallijn in de volgende afleveringen van de populaire reeks.

KRC Genk is ondertussen in diepe rouw want net nu ze kampioen spelen, overlijdt voorzitter Maurice Beernaert (Mike Verdrengh). Hij krijgt een heel indrukwekkend afscheid op het veld van zijn ploeg waar zijn kleindochter Nina (Lynn van Royen) een emotionele speech geeft over haar ‘papie’. Later bij de notaris blijkt Nina de meeste aandelen van KRC van haar grootvader te erven, maar dat brengt haar in conflict met haar oom Toni (Lucas Van den Eynde). Gelukkig voor Nina lijkt er een verzoening in de maak met Alan (Joren Seldeslachts).

Met Roel Thevenage gaat het van kwaad naar erger. Hij kan niet verdragen dat zijn revalidatie zo traag gaat en grijpt continu naar de fles. Stomdronken maakt hij in een tankstation kennis met de pittige Tineke (Joyce Beullens) die heel kordaat zijn autosleutels afneemt en zelf de gevallen voetbalgod naar huis brengt.

Alan mag ondertussen op voorspraak van zijn broer aan de slag als technicus in het autoraceteam van David Derizzo (Bill Barberis). Daar komt hij al snel in aanvaring met hoofdmechanicien Beckers (gespeeld door Begir Memeti, alias Faroud uit Familie) die de nieuwkomer helemaal niet ziet zitten in het team.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over