rogrammatie Eén en Canvas in het teken van 100ste verjaardag Passendale

Op 30 en 31 juli zijn alle ogen gericht op Passendale voor de herdenking van de Slag bij Passendale of de Derde slag bij Ieper. De VRT blikt terug op deze veldslag uit de Eerste Wereldoorlog met thema-uitzendingen en extra items in bestaande programma’s. De herdenkingsplechtigheden zullen rechtstreeks te volgen zijn op Eén en Canvas. Ook VRT Nieuws zal redactionele aandacht besteden aan deze herdenking in de journaals op radio, televisie en deredactie.be.

Een

Parade's end

Vanaf vrijdag 28 juli is er wekelijks om 22.15 uur de vijfdelige internationale topreeks Parade’s end met Benedict Cumberbatch en Rebecca Hall in de hoofdrol. Parade’s end is een Britse miniserie over liefde en verraad in een tijd waarin de comfortabele zekerheden van het Edwardiaanse Engeland langzaam maar zeker plaats maken voor de chaos en vernielingen van de Eerste Wereldoorlog. Gebaseerd op het gelijknamige twintigste-eeuwse meesterwerk van Ford Madox Ford.

Parade's end wordt vanaf vrijdag 28 juli wekelijks uitgezonden om 22.15 uur op Eén.

Ten oorlog

Op zondag 30 juli brengt Eén om 20.30 uur een compilatie van reeks 1 van Ten oorlog. In deze documentaire reeks trekken tv-makers Arnout Hauben, Jonas Van Thielen en Mikhael Cops langs de Europese frontlijn van de Eerste Wereldoorlog. Onderweg praat Arnout met wie hij tegenkomt op de frontlijn en registreert hij hun meest verrassende, ontroerende en beklijvende verhalen van vroeger en nu. Maar tegelijk vertelt Ten oorlog ook de verhalen van de soldaten, verpleegsters, priesters en fotografen die honderd jaar geleden aan het front van de Eerste Wereldoorlog vochten en werkten.

Ten oorlog wordt uitgezonden op zondag 30 juli vanaf 20.30 uur op Eén.

Herdenking WOI: 100 jaar Slag bij Passendale

Op 30 en 31 juli organiseert de Britse overheid, in samenwerking met de Commonwealth War Graves Commission, de stad Ieper, de gemeente Zonnebeke en het Memorial Museum Passchendaele 1917, de federale en Vlaamse overheid, officiële plechtigheden om '100 jaar Slag bij Passendale, de Derde Slag bij Ieper' te herdenken. De herdenking start op zondag 30 juli met een speciale Last Post onder de CWGC Menenpoort en een live event met optredens en een multimediale projectie op de Ieperse Lakenhalle.

Herdenking WOI: 100 jaar Slag bij Passendale wordt uitgezonden op zondag 30 juli vanaf 21.20 uur op Eén.

Canvas

100 jaar Groote Oorlog: herdenking Passendale

Op maandag 31 juli volgt Canvas vanaf 13 uur live de Britse herdenking vanop de begraafplaats Tyne Cot in Zonnebeke. De plechtigheid vindt plaats bij de 12 000 grafstenen en de 35 000 namen op het Tyne Cot Memorial op CWGC Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke, in aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders en 4000 afstammelingen van de slachtoffers.

100 jaar Groote Oorlog: herdenking Passendale

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: