20 miljoen mensen in Zuid-Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria lijden honger, bijna anderhalf miljoen kinderen lijden ernstige ondervoeding en zijn in gevaar. Het Consortium 12-12 start morgen 24 maart een spotcampagne die de Vlamingen oproept om te doneren voor noodhulp. De Vlaamse omroepen VRT, Medialaan en SBS gaan met overtuiging in op de vraag van het consortium om deze spot de komende drie weken uit te zenden op hun tv- en radiozenders. Op die manier willen de omroepen hun steentje bijdragen tot deze actie.

“De sense of urgency is groot. We moeten nú handelen. Dit gaat over kinderen die honger lijden en morgen kunnen sterven als wij niet helpen. We danken de tv en radiozenders voor hun steun. Hoe meer mensen we bij ons kunnen bereiken en overtuigen, des te meer mensen we ginder kunnen redden.”, zegt Philippe Henon, woordvoerder 12-12.

De spot zal te horen zijn op Qmusic en Joe (Medialaan) Radio 1, Radio 2, Klara, MNM en Studio Brussel (VRT) en te zien op Eén en Canvas (VRT) VTM, Q2, CAZ en Vitaya (Medialaan) en VIER, VIJF en ZES (SBS)

Tegelijkertijd met de campagne zal VRT de Vlaming op de hoogte houden van de situatie in Afrika. Reporter Stijn Vercruysse is vanaf vandaag in de Somalische hoofdstad Mogadishu en zal van daar uit plaatsen opzoeken waar de nood het hoogst is. Zowel voor radio, tv als online zal hij verslag uitbrengen: Hoe gaan de Ngo’s te werk om de hongersnood te bestrijden? Waar gaat het geld naartoe? Wat zijn de oorzaken van hongersnood? Wat is de invloed van het klimaat? Bestaat er een oplossing om hongersnood definitief te stoppen? Wat doet ondervoeding met een lichaam?

Verder brengt VRT de docureeks Niemandsland opnieuw onder de aandacht, hiervoor bezocht Rudi Vranckx onder meer de landen die nu door de hongersnood getroffen worden. Niemandsland zal opnieuw te bekijken zijn op VRT NU.

Op Ketnet zorgt Karrewiet op dinsdag 28 maart omstreeks 18u voor een special op kindermaat over de problematiek van hongersnood.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: