De Amerikaanse gitaarvirtuoos Walter Trout zal op Pinkstermaandag 5 juni Ribs & Blues afsluiten. Trout is een van de allergrootste bluesrock iconen van de afgelopen 40 jaar. Hij speelde al eerder in Raalte en staat bekend om zijn wervelende optredens, indringende teksten en hilarische grappen.

Zijn laatste album ‘Battle Scars’ heeft een veelzeggende titel, want de plaat gaat over het ziekbed van Trout na zijn succesvolle levertransplantatie.

“ Een fenomeen als Walter Trout is eigenlijk een vaste waarde voor ons festival. Heel veel bluesliefhebbers kijken, net als wij, uit naar zijn optredens na zo’n wonderbaarlijk herstel. We zijn vereerd met zijn komst naar Raalte ,” zegt voorzitter Ton Groot Beumer van Ribs & Blues.

Bezoekers van het gratis toegankelijke festival staat nog veel meer moois te wachten. De organisatie bevestigt de volgende namen :

1e Pinksterdag , zondag 4 juni

Davina & The Vagabonds (USA)

Frontvrouw Davina Sowers wordt door haar stem en podiumpersoonlijkheid al vergeleken met Adele, Amy Winehouse en Etta James. Bluesy Jazz ten top!

Ruben Hoeke Band (NL)

Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen.

Louis Berry (UK)

De jonge held uit Liverpool maakt een fijne muzikale cocktail van onvervalste bluesrock met een flinke scheut Britpop, aangevuld met zijn eigen soulvolle stem.

Beans & Fatback (NL)

Surf Nuggets, obscure Rockabilly, Exotica, Ethio-funk grooves en straight forward high energy Rock & Roll. Je kent ze inmiddels van de Apple iPhone 6 reclame.

2e Pinksterdag , maandag 5 juni

Matt Andersen ( Can)

Canadese showman, komt solo met zijn mix van soul, blending blues en folk, bedreven gitaarspel en verhalende teksten.

Barrelhouse (NL)

Roots -en Nederblues met de vocalen van Tineke Schoemaker, nog altijd behorend tot de beste zangeressen van de Lage Landen en ver daarbuiten.

Michelle David & The Gospel Sessions (NL/USA)

Onno Smit en Paul Willemsen, muzikanten bij onder andere Beans & Fatback en Lefties Soul Connection vonden in de Amerikaanse Michelle David de ideale zangeres voor hun zoektocht naar de bakermat van de soul.

Giles Robson Band (UK)

Geen fratsen, geen moeilijke technieken maar wel vieze vuige Chicago blues met een hoofdrol voor de mondharmonica.

Sari Schorr (USA)

Een kruising tussen Janis Joplin en Tina Turner met een stomende bak blues & rock.

The Grand East (NL)

De band schuurt langs psychedelica, rock & roll en soulvolle grooves met invloeden die uiteenlopen van The Allman

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ribs & Blues
Datum: 
Zondag en maandag 4 en 5 juni, Pinksteren 2017
Locatie: 
De Domineeskamp , Raalte

Reservatie:

Meer over