Tom Waes houdt elke zondag ruim een miljoen kijkers aan het scherm gekluisterd met zijn avonturen in Reizen Waes. Maar hij is ook uren en uren onderweg geweest. Veel van dat materiaal haalt de uitzending niet.

Op vrijdag 1 mei verrast Eén de kijkers met een bijzondere extra: drie uur ruw beeldmateriaal van Reizen Waes. Onderweg gemaakt vanuit het perspectief van Tom Waes en minimaal gemonteerd. Ofwel: Reizen Waes slow.

Duizenden kilometers, uren beeld

Voor de tweede reeks van Reizen Waes heeft Tom Waes duizenden kilometers afgelegd. Langs bergen en vlaktes, woestijnen en rivieren, dorpen en steden. En het goeie nieuws is: daar bestaan beelden van.

Op vrijdag 1 mei brengt Eén die beelden in Reizen Waes slow, een drie uur durende minimale montage van de reizen vanuit het standpunt van Tom Waes zelf. Tijdens de verschillende reizen zijn er enorm veel Go-Pro-beelden gemaakt: beelden gedraaid met een kleine draagbare camera, die op de wagen, het vliegtuig of de boot zat.

Weinig bekende plekken

Op die beelden strekt het landschap zich voor Tom uit. Intrigerend om naar te kijken, niet in het minst omdat het vaak gaat om weinig bekende plekken. Van de Alpen in noorden van Albanië, over de woestijnen van Noord-Mexico, tot de bevreemdende straten van Pyongyang.

Kijker op de eerste rij

Normaal krijgen enkel de monteurs en programmamakers die beelden te zien, maar met Reizen Waes slow zit ook de kijker voor één keer op de eerste rij. In een lange montage waarin zo weinig mogelijk is ingegrepen, zien zij beelden die vanuit de auto zijn gemaakt.

Beelden waarin niet noodzakelijk iets gebeurt, maar die laten zien hoe een land er echt uitziet. En met af en toe ook een beeld van Tom, die gewoon onderweg is. Intussen hoort de kijker Toms soundtrack; muziek die bij de bestemmingen past en ook te vinden zal zijn op Spotify: de Reizen Waes slow-soundtrack.

Bestemmingen

De bestemmingen in Reizen Waes slow zijn onder meer Noord-Korea, Albanië, Noord-Mexico, Route 65 en Alaska. Er zit dus wel wat variatie in het landschap. Maar niet te vaak. En niet te snel.

Reizen Waes slow: op vrijdag 1 mei van 9.00 tot 12.00 uur op Eén.

Nog meer Reizen Waes

En wie zelfs na Reizen Waes slow niet verzadigd is, kan zich laven aan het Reizen Waes-boek. Daarin vertelt Tom Waes zijn reisverhalen: verhalen over verrassende ontmoetingen, adembenemende landschappen, bizarre beesten en spijzen, fysieke kicks, gevaar en angst, maar ook over gastvrijheid en humor.

Het Reizen Waes-boek verscheen bij Borgerhoff & Lamberigts.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: