Peter Minnebo

Afgelopen dinsdag werd in het trainingscentrum van de School for Butlers en Hospitality te Hertsberge ,het boek van Vincent Vermeulen voorgesteld. Vincent, die reeds menige jaren in de hospitality-branche vertoeft, is de drijvende kracht en directeur achter deze nog jonge school anno 2013. Hijzelf behoort tot de vierde generatie in de wereld van service en gastvrijheid. Aan een internationaal gezelschap van studenten, worden de knepen van het vak in deze ambitieuze school aangeleerd.

Waarom worden presidenten beschouwd als de machtigste mensen op de planeet? Omdat ze beslissingen kunnen nemen die niemand anders kan nemen , zegt u? Fout! In de allereerste plaats, door hun presentatie en de kracht van hun voorkomen. Ze gebruiken daarvoor technieken die ieder van ons kan aanleren.

Hoe helpt uw kledij om succes uit te stralen? Welke tips uit de moderne etiquette zorgen ervoor dat u sterker en charmanter in het leven zal staan? En hoe bewaart u ook alweer best een fles wijn? Hoe kan je efficiënter je tijd beheren? Hoe beïnvloedt je lichaamstaal het beeld dat mensen van je hebben? Op deze en veel meer vragen vindt u een antwoord in het boek “Wat we kunnen leren van butlers”.

Vincent wil aantonen dat een butler het leven aangenamer kan maken en hoe modern een butler is, of zou moeten zijn, in deze wereld van topsnelheden. Het idee voor zo’n boek zat al ruim 15 jaar in de pipeline en is nu uitgebroed. Vincent geeft ons tal van tips om zowel zakelijk als privé sterker in het leven te staan.

Wat is nu juist hospitality en hoe kan je het integreren in je bedrijf ?

Een butler kan nu op vele plaatsen aan de slag, zoals Guy ,butler in opleiding, ons ter plaatse meegaf. Hij is afkomstig van Parijs en heeft al wat carrière gemaakt in allerlei branches. Hij had nog één levensdroom na zijn vijftigste verjaardag....een opleiding butler gaan volgen. Hij zou graag als butler werken op een ambassade of in een aangenaam familieverband. Volgende week legt hij zijn ultieme testen af. In principe kan iedereen butler worden, aldus Guy, als je het maar met hart en ziel doet! Naar je privéleven eist dit tevens zijn tol, want je kan op zeer uiteenlopende locaties aan de slag gaan.

De opleiding wordt maar enkele keren per jaar georganiseerd en duurt ongeveer 4 weken. Opleidingen worden beperkt tot maximaal 10 kandidaten. Een specifieke richting hospitality behoort tot de mogelijkheden met focus etiquette , voor diegenen die reeds ervaring hebben uit de horeca.

“Wat we kunnen leren van butlers” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,95 €

Voor meer info: http://www.borgerhoff-lamberigts.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Meer over