Le Guess Who? is uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend festival voor experiment, avontuur en muzikale grensverlegging. Het festival viert haar tiende editie van 10 tot en met 13 november in de gehele binnenstad van Utrecht, met locaties uiteenlopend van theaters en muziekzalen tot kerken en galerieën.

Le Guess Who? heeft vier zeer bijzondere artiesten uitgenodigd om programma’s te cureren als onderdeel van het festival in 2016: Wilco, Savages, Julia Holter en Suuns. Alle vier hosten programma’s die verspreid zijn over verschillende locaties en met zeer diverse inspiraties en interesses. Deze curatoren treden ook zelf op op het festival. De gecureerde programma’s worden in de maanden naar aanloop van het festival bekend gemaakt.

De eerste artiesten als onderdeel van het algemene festivalprogramma worden eveneens bekend gemaakt: Swans’ laatste optreden van hun tour in 2016; een zeldzame show van mystieke jazz-zangeres Patty Waters (van invloed op het werk van onder andere Patti Smith, Diamanda Galás en Lydia Lunch); Dinosaur Jr.; jazz en hip-hop visionairen Digable Planets; Wooden Shjips; Raime; Cate Le Bon; The Comet is Coming; Ryley Walker en de wereldpremière van Lera Auerbach’s 72 Angels, uitgevoerd door het Nederlands Kamerkoor samen met het gerenommeerde Raschèr Saxophone Quartet.

Ook treden op: St. Francis Duo (Stephen O’Malley en Steve Noble); Phurpa met rituele zang gebaseerd op preboeddhistische Tibetaanse tradities; The Dwarfs of East Agouza (het uit Cairo afkomstige trio Sam Shalabi, Maurice Louca en Alan Bishop); Anna von Hausswolff; Jameszoo Quartet; Heron Oblivion; Nadja; Stara Rzeka; Richard Skelton; Guy One & The Polyversal Souls; Heather Leigh; Horse Lords; Ryan Sambol; DOODcast Live Special en Scott Fagan, die het verloren gewaande soul en psych-folk meesterwerk ‘South Atlantic Blues’ uit 1968 live uitvoert. Op www.leguesswho.com is meer informatie te vinden over deze artiesten.

De grootste platenbeurs ter wereld
Tijdens Le Guess Who? 2016 vindt tevens de Mega Record & CD Fair plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De grootste platenbeurs ter wereld, met meer dan 500 dealers, staat internationaal bekend om een overweldigend aanbod aan vinyl en pop memorabilia.

Savages en Wilco in juni naar Nederland
In juni treedt Wilco op op Best Kept Secret Festival in Hilvarenbeek (samen met o.a. Dinosaur Jr.); een week later is Savages te zien op Down The Rabbit Hole in Beuningen.

Tickets
Vierdaagse passe-partouts voor Le Guess Who? zijn verkrijgbaar voor €105,- (exclusief servicekosten) via www.leguesswho.com. Dagkaarten komen later beschikbaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: