In zijn derde, en deze keer zelf-getitelde, album keert Willemsson, a.k.a Augustijn Vermandere terug naar zijn roots en sterktes; de song, de stem en de piano staan centraal. Puur en compromisloos probeert hij zijn emoties, gedachten en ervaringen muzikaal vorm te geven, wat leidt tot een steeds rauwer-klinkend resultaat. Met uitgekiende arrangementen door een minimale bezetting (piano, drums, bas en een enkele gitaar of hammond) wordt de plaat nooit monotoon. Een snuif humor, een knipoog hier en daar en heel wat zelfrelativering zorgen dan weer dat de singer-songwriter nooit belerend of betweterig overkomt.

Maatschappijkritische songs over sociale media (‘Girl’), goede raad (‘Simon Says’) en empathie (‘Everyone’) worden afgewisseld met songs met luchtigere thema’s als guilty pleasures (‘Guilty’) en liedjes schrijven voor een vriend(‘Cyrano’). Ook persoonlijke ervaringen als vader worden (‘Seven’), trouwen (‘The Most’ en ‘Together’) en vrienden blijven (‘Devil’s Advocate’ en ‘She’s A Song’) komen aan bod en ja, zelfs een cover (‘Baker Street’), tevens de nieuwe single: https://youtu.be/yI9L0TGSoBg

Voor wie even de tijd neemt om te luisteren – niet vanzelfsprekend in een tijdperk van singles en iTunes - vormen de elf songs een mooi en krachtig geheel. ‘Willemsson’ van Willemsson wordt gereleased door Lemsso Records op 24 april, maar is nu reeds online te verkrijgen (iTunes, Amazon, Spotify, etc…)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over