Q-ochtenddj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe hebben vandaag, maandag 5 oktober 2015, een wel heel speciale actie gelanceerd: ze dagen Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block uit om voor één dag omroepster te worden bij VTM. Deze opdracht heeft alles te maken met Rode Neuzen Dag. De minister zal dit immers enkel doen als er een bedrag van €1.500 ingezameld wordt voor de goeddoelactie. Iedereen kan vanaf nu een bijdrage storten. Het audiofragment van de ochtendshow vanmorgen kan je via deze link herbeluisteren.

Minister Maggie De Block: "Ik word eventjes presentatrice bij VTM, dat is echt wel iets compleet nieuw voor mij. Maar ik zie het zitten en wil het doen. Want het geld zal sowieso goed besteed worden, daar ben ik zeker van."

Maarten Vancoillie: “Na al die jaren is het zover: voor het goede doel zal er voor één dag opnieuw een omroepster zijn bij VTM. En niet zomaar de eerste de beste: we zijn enorm blij dat minister Maggie De Block dit wil doen en zich zo mee achter Rode Neuzen Dag wil scharen. Ik ben alvast heel erg benieuwd naar het resultaat.”

De uitdaging kadert binnen de actie ‘De Rode Neuzen Rekening’: het Q-ochtendduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe wil hiermee de komende weken een aantal bekende Vlamingen uitnodigen om grappige opdrachten aan te gaan. De enige vereiste is het inzamelen van een bepaald bedrag voor Rode Neuzen Dag. Hiermee willen Maarten en Dorothee de Q-luisteraars inspireren om zelf iets geks te doen voor het goede doel.

Zin gekregen om mee te doen? Iedereen kan zich nog steeds via rodeneuzendag.be registeren met een gekke actie om geld in te zamelen of kan Rode Neuzen (ver)kopen. De Neuzen zijn sinds vandaag, maandag 5 oktober 2015, naast de Belfius-kantoren, overal te koop. Via de geolocator op de website kan iedereen ontdekken waar ze in de buurt te koop zijn.

Meer over Rode Neuzen Dag:

Rode Neuzen Dag is de nieuwe goede doel campagne van VTM, Qmusic en Belfius en heeft tot doel om meer psychologische hulp te bieden aan jongeren en het taboe rond psychische problemen te doorbreken. De actie Rode Neuzen Dag roept heel Vlaanderen op om Rode Neuzen te (ver)kopen en iets geks of leuk te doen om geld in te zamelen. De opbrengst van Rode Neuzen Dag gaat integraal naar het Rode Neuzen Fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Op zaterdag 5 december staat er een grote benefietsshow op tv & radio gepland. VTM-gezichten Jonas Van Geel en Koen Wauters en Qmusic dj’s Sven Ornelis en Maarten Vancoillie presenteren deze slotshow. Belfius mobiliseert als maatschappelijk geëngageerde partner zijn kantoren en medewerkers. Alle info op www.rodeneuzendag.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: