Tom Van Tongerloo
Yellow Claw Ft. Yade Lauren - INVITATION

Ruim 185 miljoen streams (Spotify en YouTube) en top 10 noteringen in 9 landen alleen al voor de singles ‘Shotgun’ en ‘Till it Hurts’ zetten Yellow Claw op de kaart in de internationale music-scene. In 2015 bracht de DJ-formatie hun eerste Engelstalige album ‘Blood For Mercy’ uit dat op # 1 binnenkwam in de U.S. Billboard chart (Dance/Electronic Albums). Het Nederlandse DJ-duo bestaande uit Jim Aasgier (Jim Taihuttu) en Nizzle (Nils Rondhuis) releaset vandaag hun langverwachte nieuwe single ‘Invitation’ feat. Yade Lauren. De vocalen op deze track zijn afkomstig van de 17-jarige Yade Lauren, wiens enige muzikale ervaring tot nu was dat ze zichzelf piano en gitaar heeft leren spelen. ‘Invitation’ is de voorloper van het nieuwe Yellow Claw- album dat later dit jaar in release gaat.

Yellow Claw

Yellow Claw maakte furore in Nederland met hun club nights in Jimmy Woo, Amsterdam. Wat begon als een succesvol concept in de nachtclub, veranderde binnen no-time in een van de meest verrassende, opvallende DJ-acts van de afgelopen jaren. Yellow Claw’s stijl is niet in één genre te definiëren en vat zich het beste samen als een combinatie van trap, hiphop, dubstep, hardstyle en moombahton. Nadat zij de Nederlandse Top 40 charts bestormd hadden met hun singles ‘Krokobil’ (#5), ‘Nooit Meer Slapen’ (#31) en ‘Thunder’ (#10) was Yellow Claw klaar voor het internationale werk. In 2013 releasede Yellow Claw hun eerste internationale single ‘Shotgun’ feat. Rochelle. De single bereikte in Nederland de #9 positie in de charts, maar ging de hele wereld over en heeft inmiddels ruim 100 miljoen streams op YouTube en Spotify. Een jaar later kwam opvolger ‘Till It Hurts’ feat. Ayden, die het succes oversteeg en op #5 eindigde in de Nederlandse Single Top 100. In 2014 werd het eigen label, Barong Family, opgericht waarop hun eerste album ‘Blood For Mercy’ (2015) werd gereleased. In 2016 ontving Yellow Claw een Edison award voor ‘Beste Album’. De mannen hebben inmiddels zeer succesvolle samenwerkingen met internationale artiesten als Diplo and Ty Dolla $ign, Tiësto en Pusha T.

Yade Lauren

Ontelbare ‘slaapkamerartiesten’ dromen ervan om online ontdekt te worden. Velen uploaden dan ook een enorme hoeveelheid video’s in de hoop deze droom te verwezenlijken. Voor Yade Lauren was er slechts één eenvoudige mobiele telefoonopname nodig om een samenwerking met Yellow Claw te bewerkstelligen. Vrijwel direct nadat Yade’s zus de video van de toen 16-jarige op Facebook had geplaatst, ging deze viral. Gebrek aan ervaring weerhield de jonge zangeres er niet van om een bijdrage te leveren aan de nieuwe single ‘Invitation’ van Yellow Claw. Yade’s talent is onmiskenbaar en het is bewonderingswaardig dat haar enige muzikale ervaring tot voor kort niet verder reikte dan het zichzelf piano en gitaar leren spelen. Yade Lauren werkt momenteel ook aan haar solodebuut.

‘Invitation’ – Yellow Claw feat. Yade Lauren is vandaag digitaal in release gegaan via de bekende streaming- en downloadplatformen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over