De Antwerpse sludge/stoner-band Your Highness sluit zijn residentie in Trix in stijl af met de release van de LP ‘The Quietus’. Een LP met één lang episch nummer van 21 minuten, opgenomen op het podium (!) van onze Trix Zaal en in Music City door Martin Furia en Frank Rotthier. Een werkstuk waarop ook enkele gastmuzikanten te horen zijn: Geert Hellings(chickenpicking el. gitaar - Stanton, Guido Belcanto), Sebbe Linotte (flamenco gitaar) en Ziggy Van Wallendael (percussie - Camp Rebecca).

Het is de vijfde release van Your Highness en de opvolger voor het in 2015 uitgebrachte en zeer goed ontvangen ‘City In Ruins’. Met dit album onder de arm stond de band op het podium van o.a.Roadburn, Desertfest, Groezrock, Graspop, Pukkelpop en Into The Void.

Your Highness heeft nooit gepretendeerd het warm water te hebben uitgevonden: je hoort duidelijk invloeden van goeie ouwe Mastodon, Baroness, Down, Clutch en een hele resem stonerbands doorschemeren, maar ook een dikke laag rauwe blues, old school metal (die duo-solo’s) en recentelijk stukjes roots en wat americana.” - Enola

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Your Highness
Datum: 
Zaterdag 21 mei 2016
Locatie: 
Trix, Antwerpen

Reservatie:

Meer over