Peter Minnebo

Dit jaar had de tweede editie van Zermatt Unplugged Kaufleuten plaats in Zürich, van 27 oktober tot en met 29 oktober. Het evenement staat voor excellente akoestische concerten en een Zermatt- feeling, en dit in het kader van wel uitgezochte line-ups.

De artiesten brengen uitzonderlijke unplugged arrangementen en unieke settings, onafhankelijk van hun eigen tourprogramma. De songs worden gebracht in hun eenvoudige pure schoonheid. Men hoort elke toon, elk instrument, en niet te vergeten de zuiverheid der stemmen. Er ontstaat een bijzondere sfeer, die de artiest dichter bij het publiek brengt. Voor de muzikanten is het ontegensprekelijk een grote uitdaging.

Het imposante gebouw Kaufleuten, bevlagd met de ganse line-up, trekt onmiddellijk de aandacht van de voorbijgangers in de Zürichse Pelikanstrasse. De ingang van het festival is rijkelijk bekleed met spullen die verwijzen naar Zermatt Unplugged eerder dit jaar in april, in het besneeuwde Zermatt.

Verder is het Clubben onder één dak van het superlevendige Kaufleuten. Je gaat van de Clubzaal met zijn internationale uitstraling,over de feestzaal naar de intiemere lounge. Imposante lusters geven het geheel klasse.

Tussen de concerten door, word je culinair verwend met Dinner-shows, en in de Zermatt Village zijn Glühwein en Raclette verkrijgbaar. Aan de bar word je bediend door verfijnd geklede duistere Halloweenfiguren.

Naast de gevestigde waarden in het rockwereldje, Nada Surf en Simple Minds, krijgt nieuw lokaal talent ook een kans. The Company of Men met zijn authenticiteit in Folk getinte liederen. Marius Bär, afkomstig uit de Appenzell-regio met een bijzonder intens en innemend stemgeluid. Memory of an Elephant zet het Folk gebeuren verder omstreeks 23u30 op het podium in het restaurant.

John Moreland uit Oklahoma, blijff gezeten op een krukje, maar komt met alleen zijn gitaar en zijn stem toch dynamisch uit de hoek. Zijn songwriting is zijn reinste alchemie en grijpt je inhoudelijk naar de keel. De zaal wordt stil,geniet en bevestigt met een welgemeend applaus.

De verlengde winteruurnacht zet zich om 23u15 in met een after party : Andhim, DJ Cup of Jazz en Jade Meets Zermatt, zetten het feestje verder. De organisatie zag dat het goed was en maakt de data van de volgende edities bekend.

  • Zermatt Unplugged (Zermatt) 4-8 april 2017
  • Zermatt Unplugged (Kaufleuten Zürich) 26-28 oktober 2017

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: