La Truite Magique - het kleinschalige zomerfestival dat plaatsvindt in een betoverende vallei in de Ardennen - heeft een aantal nieuwe bands aan haar affiche toegevoegd. Het gaat om Steve Gunn, Mister & Mississippi, Tubelight, Champs, zZz, Belle of Louisville en Brock and the Brockettes.

La Truite Magique vindt plaats vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 augustus 2015 in Tavigny, vlakbij Houffalize. De exacte locatie vind je op de website

Niet zomaar een muziekfestival

La Truite Magique heeft de intentie een verkwikkende weekendvakantie te zijn, in de wilde natuur met een muzikale line-up en een culinair aanbod dat opgaat in de sfeer en omgeving. De eerste edi- tie zorgde al voor een gezonde blos op de wangen van de avontuurlijke festivalganger.

Zo beleefden de bezoekers drie dagen vol zeldzaam geworden rijkdom met lucht die zo zuiver is dat men er dronken van wordt. Zonder informatiestroom, maar met een rivierstroom. Het (h)eerlijke eten en bier uit diverse vaatjes en een bijzondere sfeer van samenhorigheid vervolmaakten het ge- heel en zorgden er voor dat zowel bezoeker als muzikant achteraf met veel heimwee terugblikt. Maar niet getreurd.. Aan de tweede editie wordt met hart en ziel gesleuteld: meer van hetzelfde, maar nog beter.

Twee podia voor de prijs van één

De unieke en prachtige Ardeense locatie dwingt de organisatie om zowel qua decor als muziekkeu- ze voor het meest passende te gaan: betoverend, doch respectvol ten opzichte van de natuurkracht.

Muzikale fastfood zal men op LTM niet vinden. Muzikanten die naar La Truite Magique komen met de verwachting er snel hun plaatje na te spelen, blijven thuis. Want op La Truite Magique speel je als artiest voor je leven... met volle goesting. Waarna je wordt beloond met een publiek dat je op handen wil dragen en dat met een gesigneerde vinyl in het tentje zal kruipen.

Optredens vinden plaats ofwel in de Magical Stage, een circustent waar al eens geblazen of gefeest mag worden. Ofwel zorgt de Forest Stage, gebouwd met resthout, voor een razend intieme sfeer. Op deze plek kronkelt muziek doorheen de bomen. En elke ochtend wordt de bezoeker getrakteerd op akoestische ontbijtconcertjes in open lucht of op verrassende locaties. Dat hoort nu eenmaal bij een uitgebreid ontbijt.

De kerk loopt weer vol

Goed nieuws ook voor de kerk, die staat tijdens deze editie in het midden en de bezoeker kan voor het zingen naar binnen. The Church brengt mensen samen om één van hun meest primaire behoef- ten te vervullen: samen eten aan lange tafels en kracht opdoen dankzij de wilde kookkunsten van Amaro Creative Industries.

Naast de kerk, vind je de Heaven Bar (‚Heaven is a place on earth’ remember) waar lokale hapjes de streekbieren vergezellen, uiteraard in glas geschonken.
En wanneer de laatste band is vertrokken, wordt de kerk een bruine kroeg waar men nog even kan napraten voor men geheel voldaan de tent inrolt. En daar kan de nagenieter naartoe rollen want de camping staat op het festivalterrein.

Op de affiche

Overgevlogen uit New York komt Steve Gunn het Singer-Songwriter genre op La Truite Magique versterken. Verwacht prachtige breekbare droomfolk en psychpop bij CHAMPS, een band van Isle Of Wight. Opgejaagd door de Amerikaanse zuidenwind, vertolkt het Nederlandse Belle of Louisvil- le americana. Het Belgische Tubelight komt psychedelische shoegaze pompen. Uit Nederland komt de alom geprezen indiefolkband Mister & Mississippi evenals de bluegrass band Brock and The Brockettes. Het woeste orgel/sleaze-duo zZz zal ook zijn opwachting maken op La Truite Magi- que.

De komende maanden maken we de rest van de line-up en randprogrammering bekend.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
La Truite Magique
Datum: 
14, 15 en 16 augustus 2015
Locatie: 
Houffalize
Meer over