Donderdagavond zond Kinepolis ‘Cobain: Montage of Heck’ uit. De documentaire over Nirvana-frontman Kurt Cobain loste de hoge verwachtingen in, de reacties van bezoekers en recensenten waren unaniem lovend.

In enkele Kinepolis-bioscopen was de vraag zelfs groter dan het aanbod en konden tientallen kijklustigen de zaal niet in. Daarom besliste Kinepolis, op vraag van klanten, om ‘Cobain: Montage of Heck’ op woensdag 29 april om 20u15 te hernemen in Kinepolis Antwerpen,...

De ticketverkoop van Pukkelpop, die woensdagmorgen van start ging, gaat hard. De Pukkelpoporganisatie meldt dat er voor donderdag 20 augustus met o.a. Linkin Park, Paolo Nutini & Rudimental nog amper een kleine duizend tickets beschikbaar zijn.

Ook de combi’s scoren weer bijzonder goed. Na twee dagen is meer dan de helft de deur al uit. Geïnteresseerde festivalgangers stellen hun aankoop beter niet te lang uit.

  • Een dagticket kost €95 (inclusief
  • ...

Tez Cadey is een jonge Franse DJ en producer uit Lille die is ontdekt tijdens het "BPM Tremplin", een elektronisch muziekfestival. Zijn songs wisselen af tussen vrolijk en melancholisch en zijn vaak een mix van pop, funk en catchy ritmes.

Ontdek zijn single "Seve" via https://www.youtube.com/watch?v=MDt1Ed_Qwlo...

In 1991 wordt onder de noemer ‘Cramme Zomerfestival’ de eerste editie van Crammerock aangekondigd. In 25 jaar tijd kunnen we het bezoekersaantal van een paar honderd naar ruim 30.000 enthousiaste festivalgangers brengen. We zijn als organisatie van dit succesverhaal dan ook zeer vereerd te mogen aankondigen dat 2015 een bijzonder jaar wordt.

Crammerock trakteert op muziek

Op pinksterzondag 24 mei serveren we alvast een voorsmaakje van het vele lekkers dat...

Maandenlang was een aanzienlijk deel van de Syrische grensstad Kobani in handen van IS. In januari kwam daar een einde aan. Reporter Kiki King trok op met de Koerdische strijders aan het einde van een slopende krachtmeting met IS. Het leven in een belegerde stad, in het heetst van de strijd. Een strijd waaraan ook heel wat jonge Koeridische vrouwen deelnamen. In Vranckx op zaterdag 25 april om 20.10 u....

Nadat eerder de komst van onder meer D’Angelo, Mary J. Blige, Tony Bennett & Lady Gaga, John Legend, Chick Corea & Herbie Hancock, Jamie Cullum, Melody Gardot, Paulo Nutini, Lionel Richie, Emeli Sandé, Gary Clark Jr. en Alabama Shakes werd aangekondigd, maakt de organisatie van het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival vandaag het complete programma van de komende editie bekend. In totaal zullen er in het weekend van...

Het gaat Denderpop dit jaar voor de wind. De succeseditie van 2014 heeft duidelijk voor een boost gezorgd. Dankzij vernieuwde interesse van het Dendermondse bedrijfsleven heeft het festival haar budget kunnen verdubbelen op 1 jaar tijd.

Bij het begin van de voorbereiding werden twee nieuwe medewerkers aangetrokken, vertelt vicevoorzitter Dimitri Lemmens. "Dankzij de gerichte en professionele aanpak van Laura de Backer en Yannick Willems, werden alle records van de voorbijgaande...

Labadoux presenteert je graag nog een extraatje! Op vrijdag 1 mei zal Tutu Puoane het kleurrijke optreden van Bart Peeters nog wat extra- pigment geven!

Tutu Puoane werd geboren in Zuid- Afrika en studeerde muziek aan de universiteit van Kaapstad. In 2002 kwam ze verder studeren naar Nederland en anderhalf jaar later belandde ze in Antwerpen.

Puona is een charismatische zangeres en straalt een heerlijke mix uit van soul, jazz...

Saxofonist Andy Sheppard was als jongeling een van de centrale figuren in de UK jazz revival in de late jaren 80. Tijdens de daaropvolgende decennia ging hij aan de slag met klinkende namen als Carla Bley, Gil Evans en Steve Swallow en won hij meerdere British Jazz Awards. Zijn lyrische sound en het prestigieuze ECM-label lijken wel voor elkaar gemaakt. De Brit maakt wonderlijke muziek, in sierlijk, genuanceerde frasen....

Dit jaar bracht N.E.W.S. Records op Record Store Day (18 april) 4 exclusieve en gelimiteerde releases uit. Enkel op vinyl, dat spreekt voor zich. Record Store Day is de jaarlijkse feestdag van de onafhankelijke platenwinkel. Op die dag worden de winkels traditiegewijs overspoeld door vinylfreaks. Er verschijnen tal van exclusieve releases en de bands spelen massaal sessies in de winkels.

Die sessies brachten heel wat volk op de been. De...

Birth Of Joy brengt op 29 mei Live At Ubu uit! De opnames voor het live-album werden eind januari gemaakt tijdens twee uitverkochte clubshows in het Franse Rennes. Meer dan twee uur aan live materiaal is verdeeld over maar liefst drie LPs en wordt uitgebracht via Suburban Records.

Drie jaar geleden begon Birth Of Joy aan hun ‘mars triomfale’ door heel Frankrijk. Een legendarische show op het vermaarde Transmusicales Festival...

Pagina's