GHOST IN THE SHELL” volgt een belangrijke vrouwelijke ops cyborg (Johansson) die samen met Daisuke Aramaki (Kitano) een speciale eenheid leidt met de naam Section 9. Section 9 moet de wereld beschermen tegen de grootste technologische bedreigingen. Ze worden geconfronteerd met een machtige vijand die als doel heeft het vernietigen van Hanka Robotic’s vooruitgangen in de cybertechnologie.

“GHOST IN THE SHELL” werd geproduceerd door Avi Arad, Ari Arad en Steven...

Ook in Eindhoven heerste er een heerlijke nazomer. Het was daarom langs ene kant jammer om heel de dag binnen te zijn, maar toch trokken wij zaterdagnamiddag alweer naar de Effenaar voor de tweede dag van FemME. Deze keer voor een “full power electric” versie.

Er werd gestart in de kleine zaal met Circle Unbroken. Een Belgische metalband die de publieksprijs op de FemME battle hadden gewonnen. Zij startten met...

Op woensdag 28 september a.s. presenteert DOOR! veertig nieuwe ‘Vroege vogel’ scholen. Deze veertig scholen (primair en voortgezet onderwijs) ontvingen een subsidie via DOOR! Masterplan Muziek Onderwijs Limburg, waarmee muziekonderwijs weer de plek in hun curriculum krijgt die het verdient. A.s. woensdag is DOOR! te gast bij basisschool de Sleye in Heel om de kick off van het nieuwe ‘Vroege Vogel’ seizoen te vieren. DOOR! heeft voor deze bijeenkomst een...

Kapitan Korsakov is terug! Op 4 november komt het nieuwe en ondertussen 3e Kapitan Korsakov-album 'Physical Violence Is The Least Of My Priorities’ uit. Het plaatje werd in de zomer van 2016 opgenomen in Chicago, met niemand minder dan Steve Albini (Nirvana, The Breeders, The Pixies, …) achter de knoppen.

‘Caramelle' is de eerste single van het album : een mix van compromisloze noiserock met catchy hooks en een serieuze...

Ronny Mosuse is een muzikale spons. Al wat op zijn levenspad komt zuigt hij op en laat hij rustig doorsijpelen in zijn muziek. Muziek die hij heeft verzameld op zijn nieuwe Nederlandstalig album 'HALFWEG’: weloverwogen teksten, Mosuseiaanse melodieën en harmonieën, en dat alles gezongen alsof zijn leven ervan afhing.

Mosuse over zijn nieuwe album: "Ik ben een liefhebber van eigenzinnige, gerijpte songs waaruit een verlangen naar evenwicht spreekt, en waarin...

In de tweede reeks van Off the record geven opnieuw acht topmuzikanten een exclusieve inkijk in hun platenkast en vertellen ze vol begeestering over hun meest cruciale invloeden. In de vierde aflevering is dat Belgisch-Congolose muzikant en artiest, dichter, MC, regisseur en schrijver Baloji. Een verhalenverteller die hiphop, traditionele Congolese rumba en elektro op zijn eigenzinnige manier mixt. Zijn platen zijn evenmin onder één noemer te catalogeren. Tenzij onder de...

In Wanderlust ontmoet de Pools-Vlaamse filosofe Alicja Gescinska nationale en internationale persoonlijkheden met diverse filosofische en religieuze achtergronden. Alicja praat met filosofen, kunstenaars, schrijvers en wetenschappers, en laat zich door hen inspireren.

In de vierde aflevering gaat Alicja op bezoek bij Raymond Tallis, neurowetenschapper, geriater en filosoof. Tallis is een gewaardeerd arts, overtuigd humanist en vooral een minzame man met een relativerende kijk op het leven en ouder worden.

AFLEVERING...

Hij is hier, de teaser trailer én de poster van The Smurfs: The Lost Village!

In The Smurfs: The Lost Village zien we Smurfin en haar broers door het nog onbegane Magische Bos trekken om een legendarisch Smurfendorp te vinden, voordat hun aartsvijand Gargamel dat doet. Gaandeweg komen er een aantal mysteries van de oorsprong van de Smurfen aan het licht.

Geregisseerd door: Kelly Asbury

Met: Mandy Patinkin, Demi Lovato,Joe...

Voor de achtste keer organiseren de provincie Antwerpen en Nekka vzw ‘Houden van Griffelrock’, een swingend festival voor senioren en andersvaliden. De organisatie stelt samen met tientallen mantelzorgers en vrijwilligers alles in het werk om minder mobiele mensen en mensen met een beperking op dinsdag 27 september het nodige comfort en een geslaagd concert te bieden. Luc Appermont presenteert dit feest van de Nederlandstalige muziek. Er zijn nog kaarten...

Meer dan ooit leeft de spannende verkiezingsstrijd in de VS ook bij ons. Krijgen de Verenigde Staten hun eerste vrouwelijke president of wordt het toch de miljardair met de grote mond? In de polls liggen de twee kandidaten niet zo ver uit elkaar. Volgende maandagnacht vindt het eerste rechtstreeks debat plaats tussen Trump en Clinton.

VRT Nieuws zal het live uitzenden. Dat is een primeur voor de VRT. Op

...

De nieuwe editie van het Hello Jazz Festival gaat op 1 oktober van start en duurt tot midden december. Er staan meer dan 60 concerten op het programma in talrijke grote en kleine zalen over heel België. Dit jaar flirt het thema van het festival met de noten van Miles Davis en zijn “Blue Moods”.

Buiten de gebaande paden treden en van de regionale eigenheden de sterke punten van het...

Pagina's