Op 7 juli 2005 werd Londen opgeschrikt door een reeks zelfmoordaanslagen op drie metrostellen en een bus. Op dinsdag 7 juli 2015, exact tien jaar na de terreur, reconstrueert Telefacts Zomer deze gruwelijke feiten.

De stad had de avond daarvoor net gevierd dat ze de Olympische Spelen van 2012 had binnengehaald, maar ontwaakte met een vreselijke kater: 52 pendelaars en ook de vier daders overleefden de terreuraanslag niet, bijna 800...

Kan comazuipen kwaad? Kan je dik en tegelijk toch fit zijn? Krijg je een verkoudheid van de kou? Word je gezonder van meer recht te staan? Is koffie slecht? Werkt acupunctuur? De kijker komt het deze zomer allemaal te weten bij Dr. Canvas, in een reeks documentaires over gezondheid, medische dooddoeners en levensreddende doorbraken in de wetenschap. Vanaf dinsdag 7 juli om 21.05 u.

Is Binge Drinking really that Bad?...

Millencolin is een in 1992 opgerichte punkband uit Zweden. Het viertal draait dus al een hoop jaren mee, maar vertoont nog steeds geen teken van vermoeidheid. In april bracht Millencolin met 'True Brew' een nieuw album uit bij oerpunklabel Epitaph. Uptempo, melodische punkrock met die zeer herkenbare rauwe stem van Nikola Sarcevic die doet denken aan Bad Religion of Face to Face. Na een zeer gesmaakte passage op het Groezrock...

Toffer dan tof, mooier dan mooi en haar ogen waren groener dan groen’. Deze drie zinnen spoken door het hoofd van Frimoutzanger Stef Willems na een ontmoeting met een knappe dame tijdens een avondje stappen op een zomerse dag. Hij schrijft er een onweerstaanbaar feelgood liedje over waarvan het catchy refrein dagenlang gewillig in je hoofd dwaalt.

In de tekst zijn leuke bijrollen weggelegd voor Willy Sommers en Evy...

De Amerikaanse folk- en bluesmuzikant Pokey LaFarge mag Jack White tot één van zijn grootste fans rekenen. In april van dit jaar bracht hij zijn zevende album ‘Something In The Water’ uit. Hierop laat de multi-instrumentalist opnieuw een bonte mix van verschillende traditionele, Amerikaanse muziekstijlen horen, zoals bluegrass, ragtime, jazz, Western swing en countryblues. En dat alles overgoten met een dik jaren ’20- en ’30-sausje.

Poker LaFarge staat bekend om...

Op maandag 6 juli 2015 worden de koffers gepakt voor de 5de Met Vier in Bed-week van deze zomervakantie. Voor het programma naar Frankrijk trekt, zomert het eerst nog een weekje in eigen land.

Maandag en dinsdag gaat Met Vier in Bed de culinaire toer op: in West-Vlaanderen en Limburg bezoekt het programma sterrenchefs die ook gastenkamers aanbieden. Slagen zij erin de collega-uitbaters te verbluffen met hun kookkunsten? Met de...

In de week van 6 juli volgt 1000 zonnen de voorbereidingen op de doortocht van de Ronde van Frankrijk door Berlaar-Heikant. Daar maken ze zich op voor een groot feest. Verder installeert Wim Lybaert een vierkantemeter-moestuint bij minister Maggie De Block, toont 'Monsieur Paul' van Triggerfinger zijn vakantiefoto's en leert Tatyana Beloy de thuisblijvers rustig genieten van een cappucino.

Elke weekdag: Wordt vervolgd

Wordt vervolgd concentreert zich de hele week...

Sinds Niels Destadsbader het zomerse spelprogramma ‘Is er Wifi in Tahiti?’ presenteert, is er een hittegolf in het land. Toeval of niet? Wat zeker is, is dat de geestige quiz haar start niet heeft gemist: gemiddeld 489.000 kijkers volgden de eerste vier afleveringen, goed voor een marktaandeel van 28% (VVA 18-54; live + VOSDAL).

Van maandag 6 tot en met donderdag 9 juli ontvangt Niels elke dag opnieuw twee teams,...

Vanaf 6 juli programmeert Canvas dagelijks (van maandag tot donderdag) om 23.30 u. een aflevering van een komische reeks. In eerste instantie is dat Silicon Valley, een HBO-sitcom over de introverte dotcomtechneut Richard Hendriks (Thomas Middleditch). Die woont en werkt in het gelijknamige walhalla van de IT-industrie. Hij verblijft er meer bepaald in het Hacker Hostel, een kweekvijver voor beginnende geeks van de zelfvoldane miljardair Erlich Bachmann (T.J. Miller)....

Dit jaar wordt de Veemarkt tijdens Suikerrock getransformeerd tot een gratis toegankelijke party zone. Het Suikerrock DJ Stage staat garant voor drie dagen feest met enkele gerenommeerde dj's, en daarbovenop wordt het podium op zondag ook nog door Hands'Up gehost! Een indrukwekkende podiumconstructie en een knappe lichtshow maken het geheel compleet.

DJ contest!

Naast enkele vaste waarden wordt er ook aan nieuw dj talent kansen geboden. Ben jij...

De tijd van Tien om te Zien staat wellicht nog in ieders geheugen gegrift. Toen was er een kleine jongen, Andy, hij brak toen alle potten met “Boem Boem Boem”. Andy is trouwens de broer van Jimmy van Get Ready, een muzikale familie dus!

Nu, na zoveel jaren, komt Andy terug in the picture, eerst met een verschijning in “Beste Kijkers” bij VTM maar nu ook met een nieuwe single...

Pagina's