2016 is echt wel een feestjaar voor David Vandyck! Dit jaar viert hij niet alleen zijn 10 jarige carrière, deze week komt hij ook binnen vanuit het niets op nummer 1 in de officiële Ultratop Belgische albums Top 40! Daarmee is het nieuwe album 2CD+DVD ‘David Vandyck, live in concert’ het best verkochte Belgische album van dit moment!

Dit wordt nog unieker als je weet dat David Vandyck geen onderdak...

“In Dreams” –de nieuwe single van REYMER uit album ‘Thrill my soul’- gooit alles op tafel: de rauwheid van rouw, het kotsen van ellende, de haren uit je hoofd trekken van onmacht en verdriet wanneer iemand sterft die een deel van je was. Na jaren verglijdt deze hel in een intens gemis, soms zacht, soms onverwachts weer keihard.

Wanneer en waar zien we elkaar weer? De eeuwige, onbeantwoorde vraag. Wie...

Maarten Cox maakt een eenmalig uitstapje naar het theater met een programma rond de Nederlandse muziek uit de jaren '70. Je zou er van staan te kijken hoeveel liedjes die nu nog steeds populair zijn al dateren uit de seventies.

In de jaren ’70 keken we in Vlaanderen massaal naar de Nederlandse televisie en luisterden we naar Nederlandse zenders als Hilversum 3 en Veronica. Het is dan ook geen wonder...

Komende week geeft de Terschellinger zanger Hessel zijn tienduizendste concert in zijn eigen café de Groene Weide in Hoorn op Terschelling. Hiermee heeft hij een ongeëvenaard record te pakken. Daarnaast is hij dit jaar ook nog eens 45 jaar kroegbaas van de Groene Weide. Een heel bijzonder jaar voor Hessel en dat viert hij door samen met dochter Tess op 4 februari 2017 een grootse show neer te zetten in...

De successerie in de States, Fear The Walking Dead, is vanaf 7 oktober om 21u. te zien op Sundance TV. Seizoen 2 start aansluitend vanaf 18 november. SundanceTV toont graag het succesnummer van haar zusterkanaal AMC, waar het in het voorjaar in première ging. Op deze manier kunnen nog meer kijkers in Vlaanderen de serie (her)bekijken of de draad oppikken.

De bloeddorstige horrorserie, die evengoed thema’s als familiewaarden, opvoeding, druggebruik...

Na drie zeer succesvolle tournees in Canada en de Verinnigde Staten komt Loreena McKennitt nu ook naar Europa met haar A Trio Performance tournee. McKennitt maakte de afgelopen dertig jaar wereldwijd naam met haar Keltische folkmuziek. De Canadese zangeres speelt volgend jaar voor het eerst sinds 2012 weer een show in Nederland. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 30 september om 10.00uur via Ticketmaster.

De tournee staat in het teken van...

Een documentairefilm over de Vlaamse rocklegende Arno van de Gentse regisseur Pascal Poissonnier, die er twee jaar lang in geslaagd is om dichterbij de zanger te geraken en zijn denkprocessen en emoties te vatten. Dit verrassende portret van Arno, is een productie van Savage Film, bekend van o.a. de docu’s Gardenia, The Land of the Enlightened maar ook van D’Ardennen en Rundskop. De film wordt in wereldpremière vertoond op het...

De leukste clown van België komt opnieuw naar een theater bij jou in de buurt! En hij is niet alleen, want Bumba neemt al zijn trouwe vriendjes mee: Bumbalu, Tumbi de olifant, Poppa de aap, Carla de kip, de gekke vogel Kiwi en baby.

Kleine Loes moet elke avond op tijd naar bed, samen met haar lievelingsknuffel Bumba! Maar plots komt de knuffel tot leven en neemt haar mee naar...

Noces, de nieuwe film van Stephan Streker, wordt getoond in Officiële Competitie en op de Gala-avond van de Federatie Wallonië-Brussel tijdens het 31e Internationaal Festival van de Franstalige Film van Namen (FIFF). De film won eerder een dubbele vertolkingsprijs op het Festival van Angoulême en had een opgemerkte internationale première op het Festival van Toronto.

Na Michael Blanco en Le Monde nous appartient is Noces de derde langspeelfilm van de...

Het zijn naar eigen zeggen échte ‘nineties kids', de leden van de Zuid-Limburgse hiphop-formatie Red Ribbon Army. En dus brengen ze hun nieuwe album exclusief uit als een pakje ruilkaarten. Op vrijdag 30 september presenteert Red Ribbon Army dit album 'Interracial' (uitgebracht in eigen beheer) in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen.

In 2012 maakte de Nederlandse hiphopscene kennis met de Zuid-Limburgse hiphopformatie Red Ribbon Army. Met het nummer 'Save de...

'Jackie', de nieuwste speelfilm van Pablo Larraín ('El Club', 'No' en 'Neruda') zal vertoond worden op het 43e Film Fest Gent in de sectie Galas & Specials. De hoofdcast bestaat uit Natalie Portman, Peter Sarsgaard en Greta Gerwig. De film gaat op 18 oktober in Belgische première op het festival.

Vorige festivaleditie nog in competitie met ‘El Club’ en nu al terug uit Cannes, Venetië en Toronto met de...

Pagina's