Kleine helden is een nieuwe, achtdelige reeks documentaires waarin Rudi Vranckx een gezicht en een stem geeft aan gewone mensen die in de moeilijkste omstandigheden boven zichzelf uitstijgen en het verschil maken in hun eigen leven en dat van anderen. De televisiereeks wordt uitgezonden vanaf dinsdag 16 februari op Canvas, maar het project is sinds de start ook online te volgen via canvas.be. Daarnaast komt er ook een boek én...

Danscollectief Parents in Trouble (PIT) brengt op vrijdag 12 februari een nieuwe theatervoorstelling. Het centrale thema is verandering, gebaseerd op de verhalen rond de West-Afrikaanse godin Oya. Opmerkelijk is dat geen enkele jongere een speci eke rol zal spelen. Het stuk is zo opgesteld dat de danser-acteurs zichzelf volledig moeten blootgeven. Een moeilijke maar vooral een verrijkende opdracht.

Over Oya

Als beschermgodin van de Niger, staat Oya voor een wilde,...

Op donderdag 25 februari 2016 gaat de splinternieuwe voorstelling SCHOFT van Kommil Foo in première in Arenbergschouwburg, Antwerpen om 20u15. Tickets kunnen gereserveerd worden op www.arenbergschouwburg.be of via het reservatienummer 03 202 46 46.

Schoft

Het is het leven zelf dat een klein geniepig schoftje is... het slaat, het zalft, het schuurt en het ergst van al: eindigt. Het blijft de broers Walschaerts voorstelling na voorstelling inspireren: de mens...

Op vrijdag 19 augustus komt Philip Glass met het Philip Glass Ensemble naar de Heineken Music Hall. De show is een uitzonderlijke vertoning van de populaire en experimentele cultfilm Koyaanisqatsi. De originele soundtrack wordt live opgevoerd door het Philip Glass Ensemble. Deze unieke show is voor het eerst te zien in Nederland. De voorverkoop start a.s. zaterdag 6 februari om 10.00 uur via Ticketmaster.

Vrijdag 19 augustus wordt de Heineken...

Exact een jaar na ‘Engines’, hun bejubelde langspeler met Anthony Joseph, komt Brzzvll naar buiten met een vijfde album; ‘FIRST LET’S DANCE, A ‘Nuff Said celebration ft. Amir Sulaiman’.

U leest het goed, deze plaat is een viering ter ere van hun ondertussen achtjarige samenwerking met ‘Nuff Said (maandelijks cultuurconcept van woord, stand-up comedy, livemuziek en video) met als gast Amir Sulaiman (Oakland, VS), zowat de peetvader van ‘Nuff Said....

Een levende legende is hij, bekend in zowel Vlaanderen als Wallonië én in het buitenland. Op rijpe leeftijd staat hij nu meer dan ooit in het middelpunt van de belangstelling. Salvatore Adamo is met meer dan 100 miljoenverkochte albums en singles de best verkopende Belgische artiest aller tijden.

Nieuw album over de liefde
Adamo bruist nog steeds van energie. Hij heeft net zijn gloednieuwe album "L'amour n'a jamais tort"...

Komende maandag trekt Annemie Struyf in Via Annemie naar het paradijselijke Tenerife. Dat is al jaren the place to be voor Vlaamse overwinteraars. Zon, zee, strand, palmbomen en bergen. En vooral: zalige temperaturen het hele jaar door.

Maar overwinteren in Tenerife – Spaans grondgebied - is ook leven in een bubbel. Want Spanje anno 2016 is geen sprookje. Voor vele locals is het krabben om rond te komen – een...

Belle Perez, Dana Winner, Ian Thomas: allemaal pinkten ze de voorbije weken een traan – of zeg maar meerdere tranen – weg in Liefde voor Muziek. Op maandag 8 februari 2016 zorgt Johannes Genard dan ook voor een primeur in dit seizoen van Liefde voor Muziek: in de aflevering waarin zijn songs centraal staan, vloeien er voor de gelegenheid geen tranen. De verbazing bij Johannes is echter des te groot...

7000 kcal ofwel zes uitgebreide maaltijden per dag. Sofie Dumont maakt van maandag 8 tem vrijdag 12 februari 2016 maar best rijkelijke porties wanneer de Belgische zwemtrots Pieter Timmers te gast is in De Keuken van Sofie. Pieter traint volop voor de Olympische Spelen in Rio deze zomer, maar voor een culinaire onderdompeling maakt hij graag even tijd.

Op maandag 08/02 gaan Sofie en Pieter terug in de tijd...

Vier jaar lang bleef het wachten op de terugkeer van de muzikale ontdekking van 2012. Maar nu treden The Lumineers dus weer in de schijnwerpers met een langverwacht tweede album, en een wereldtournee die ook bij ons halt zal houden! Het Amerikaanse trio staat op 28 april op de planken in de Ancienne Belgique!

Gelanceerd door de megahit "Ho Hey" schuimden de drie gedurende enkele maanden de podia over de...

Op zaterdag 1 oktober komt Moderat voor een show naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop hiervoor start aanstaande woensdag, 10 februari om 10:00 uur. Moderat is een intensieve en uiterst succesvolle samenwerking tussen Modeselektor en Apparat.

Gernot Bronsert en Sebastian Szary (aka Modeselektor) en Sascha Ring (aka Apparat) werken al bijna even lang samen als hun eigen projecten bestaan. In 2002 vond hun eerste ontmoeting plaats,...

Pagina's