In zijn derde, en deze keer zelf-getitelde, album keert Willemsson, a.k.a Augustijn Vermandere terug naar zijn roots en sterktes; de song, de stem en de piano staan centraal. Puur en compromisloos probeert hij zijn emoties, gedachten en ervaringen muzikaal vorm te geven, wat leidt tot een steeds rauwer-klinkend resultaat. Met uitgekiende arrangementen door een minimale bezetting (piano, drums, bas en een enkele gitaar of hammond) wordt de plaat nooit monotoon....

Komen Eten pakt uit met een Vlaamse Artiestenweek. Luc 'fan van Mieke' Van Meeuwen, Steve 'polonaisekoning' Tielens, Jimmy van Get Ready en Mieke zonder achternaam strijden in een erg bijzondere week voor de hoofdprijs.

Luc Van Meeuwen uit Balen

Zoals de naam doet vermoeden, liggen de roots van zanger Luc (49) in het prachtige Meeuwen in Limburg. Luc treedt vaak op met Mieke – zij is woensdag aan de beurt....

Nadat Boomtown eerder deze week een lading nieuwe namen loste, kondigt het festival vandaag ook een extra datum voor Gabriel Rios aan. Het concert in de Opera dat Rios zal spelen op 24 juli was zodanig snel uitverkocht, dat de De Puerto Ricaanse Gentenaar een tweede show zal spelen op 25 juli.

Dit zijn de enige zaalconcerten in Gent dit jaar, en het orgelpunt in de campagne rond zijn meest...

Dean is een vechter. HIj is dan ook niet voor niets de achterneef van bokslegende Cyirel “Tarzan” Delannoit. Maar naast een vechter is hij ook een blijver. Bewijzen? Hij won “Idool” in 2007, bereikte de eerste plaats in de Ultratop 50 met zijn debuutalbum, scoorde menig radiohit op zowat alle commerciële zenders en werd TV presentator op onder andere Disney Channel en Anne.

Hij nam een succesvol muzikaal zijsprongetje met...

Junior Musical - Kandanza stopt niet! Wegens groot succes (meer dan 40.000 bezoekers) eindigt Junior Musical met extra shows in Oostende.

Op 14 februari ging Junior Musical - Kadanza in première. En met succes, want de ganse zaal bedankte de cast met een lange, staande ovatie! Zowel pers en als publiek waren laaiend enthousiast:

  • "Loes schittert op het podium!" - Gazet van Antwerpen
  • "Genieten voor jong en oud!" - Het
  • ...

Alpha Blondy, Seun Kuti & Egypt 80, Synapson, Songhoy Blues, Black Flower en Récital Boxon vullen de affiche van de 14e editie van het festival aan. Esperanzah! maakt hiermee op de belofte waar van een muzikaal rijk en gevarieerd festival te zijn met een mengeling van gerenommeerde artiesten en jonge talenten. Begin mei worden nog een tiental namen bekend gemaakt van deze zowel eclectische als geëngageerde line-up.

Alpha Blondy

Net...

Op 30 april wordt in de Brusselse KVS de Gouden Boekenuil 2015 uitgereikt. De genomineerden zijn: Jeroen Brouwers met de roman Hout, Joost de Vries met het essayboek Vechtmemoires, Mark Schaevers met de biografie Orgelman, Rob van Essen met de verhalenbundel Hier wonen ook mensen, en Niña Weijers met de roman De consequenties. De feestelijke uitreiking wordt gepresenteerd door Friedl Lesage en Thomas Vanderveken, respectievelijk ook de juryvoorzitters van de...

Sinds woensdag 22 april staat Avengers: Age of Ultron op de affiche. De nieuwe Marvel-film kende een explosieve start in België, slechts 2 dagen na release staat de Box-office teller op meer dan 245 000€! De fans trekken dus massaal naar de bioscoop om er hun meest favoriete superheldenteam aller tijden te zien schitteren op het grote scherm.

Marvel Studios presenteert Avengers: Age of Ultron, het epische vervolg op de...

Het gratis festival Baroeg Open Air maakt de headliner bekend: Venom Inc., een legendarische en toonbepalende metalband uit de jaren ‘80. De hoofdact voor de Electronic Stage is het Utrechtse drum’n bass trio Black Sun Empire. Deze acts zullen 19 september het festival in het Rotterdamse Zuiderpark afsluiten.

Baroeg Open Air kondigt ook de uit België afkomstige noiserock band Raketkanon en de classic rockband Gingerpig aan. Er is ook lokaal...

De Nederlandse punked-out, proto-metal groep Death Alley tekent bij het Amerikaanse Tee Pee Records. Releaseshow 11 juni in Paradiso.

Het kan nog steeds: goede muziek maken in Nederland en opvallen in Amerika. Het overkomt de Amsterdamse band Death Alley. Na een split EP met Peter Pan Speedrock, een 7” op het Duitse Ván Records en nog een 7” in samenwerking met Obey-clothing is de proto-metal van Death Alley terecht gekomen...

Het gaat hard voor Tout Va Bien: eind 2014 lanceerde hij een eerste single This Fight die het tot #1 in De Afrekening schopte, vorige maand kwam hij met de opvolger Old Love en als kers op de taart mocht de zanger zijn naam toevoegen aan de affiche van Rock Werchter.

Nu Jan-Wouter Van Gestel zijn eerste succesvolle stappen als artiest heeft gezet, is het vandaag eindelijk zo ver: het...

Pagina's