Le Guess Who? is uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend festival voor experiment, avontuur en muzikale grensverlegging. Het festival viert haar tiende editie van 10 tot en met 13 november in de gehele binnenstad van Utrecht, met locaties uiteenlopend van theaters en muziekzalen tot kerken en galerieën.

Le Guess Who? heeft vier zeer bijzondere artiesten uitgenodigd om programma’s te cureren als onderdeel van het festival in 2016: Wilco, Savages, Julia...

De zomer komt eraan, en dat betekent bij VTM ook de terugkeer van TELEFACTS ZOMER, de reportagereeks die vorig jaar op zomerse avonden gemiddeld 380.000 kijkers wist te boeien. Ook dit seizoen krijgt de kijker in juni, juli en augustus een selectie van de beste buitenlandse reportages van het voorbije jaar, en dat twee keer per week: op dinsdag en op donderdag.

Dit seizoen zal TELEFACTS ZOMER gepresenteerd worden...

Als eerbetoon aan Vlaanderens grootste komiek zendt VTM op zondag 29 mei ‘Gaston 80’ nog eens uit, de galashow uit januari 2007 die toen een reeks huldes voor zijn 80ste verjaardag afsloot. In ‘Gaston 80’ is Gaston de gast van Koen Wauters en blikken ze samen met half bekend Vlaanderen terug op zijn lange en rijkgevulde carrière. Gaston haalt zijn mooiste momenten en strafste anekdotes boven, en er wordt ook...

Gracia Live kondigt met trots aan dat A Life in Music – José Carreras – Final World Tour op 27 oktober 2016 de BOZAR in Brussel aandoet.

A Life in Music is niet zomaar een afscheidstournee, maar brengt een overzicht van het muzikale leven van een van de grootste tenoren aller tijden. Het wordt een gala-avond vol passie en emotie.

José Carreras weet waarover hij spreekt. Op het hoogtepunt...

Het einde van de Champions League is in zicht. Op zaterdag 28 mei wordt de finale van één van ‘s werelds grootste tornooien afgewerkt in het San Siro-stadion in Milaan. Stadsrivalen Real Madrid en Atlético Madrid staan – net als in 2014 – opnieuw tegenover elkaar. Mag Atlético dit jaar de prestigieuze beker mee naar huis nemen of trekt de Koninklijke aan het langste eind?

Yannick Carrasco houdt Belgische eer...

De start van het Europees Kampioenschap in Frankrijk komt steeds dichterbij. Om zich klaar te stomen voor het vierjaarlijkse voetbaltornooi, spelen de Rode Duivels nog enkele oefeninterlands. Op zaterdag 28 mei nemen ze het in Genève op tegen Zwitserland. Een paar dagen later, op woensdag 1 juni, ontvangen ze Finland in het Koning Boudewijnstadion. VTM zendt beide wedstrijden live uit. Onder meer Koen Wauters en Timmy Simons moedigen samen met...

MHD is een rijzende ster! Met miljoenen views is zijn AfroTrap serie een waar fenomeen op YouTube. Op amper enkele maanden werd de jonge Fransman met roots in Guinee en Senegal dankzij zijn ultradansbare beats en onnavolgbare stijl en persoonlijkheid “talk of the town” bij zowat iedereen die het Frans machtig is. Oefen alvast de juiste moves op zijn megahit Champions League.

Voetballiefhebbers komen op Couleur Café trouwens ook...

‘Black Pig’, de titletrack/thema van de reeks werd geschreven en vertolkt door Lio Vancauwenberge, zanger en guitarist van Girls in Hawaii.

RTBF zendt de succesvolle Belgische serie ‘Ennemi Public’ uit op zondagavond. Deze heel eigen nieuwe politieserie, een film noir / crimi / polar die in Cannes de MIP Drama Screenings 'Coup de Coeur' award in de wacht sleepte, was al spraakmakend voor haar lancering op 1 mei en wordt...

Hoe verhoudt een westerse generatie op zoek naar zingeving, structuur, nieuwe rituelen en burgerzin zich tot een traditionele cultuur waarin hiërarchie, familie en religie een hoofdrol spelen. En andersom. Na Stukgoed, a beau mentir qui vient de loin, twintig jaar geleden, staat Sara De Roo nog eens alleen op de scène. Samen met schrijver Fikry El Azzouzi voert ze een jaar lang gesprekken, waarna hij een monoloog schrijft voor haar....

Op 7 augustus komt de Amerikaanse stand-up comedian Bill Burr terug naar Nederland voor een show in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De uitermate getalenteerde Burr is afgelopen jaren definitief doorgebroken in de USA, en het is uniek dat hij in zo’n intieme zaal te zien zal zijn. De ticketverkoop start op vrijdag 27 mei om 10:00 uur.

Drie jaar geleden stond Bill Burr voor het eerst in Nederland. In...

MakingMovies wil kinderen aanmoedigen om zelf films te maken en organiseert een ééndagsfilmfestival voor jonge filmmakers, tijdens Het Jeugdfilmfestival. MakingMovies is er voor iedereen tussen 6 en 12 jaar die alleen, in groep en/of met de klas een film heeft gemaakt.

Heb jij dus een film gerealiseerd die gezien mag worden (alle genres zijn toegelaten zolang de film niet langer dan 5 min. duurt)? Stuur die dan vóór 1...

Pagina's