Met een vijfde plaat in de maak, kondigt Bloc Party zijn grote terugkeer aan. De band kondigt ook een blij weerzien aan met zijn Belgische fans, op 2 december in het Brusselse Koninklijk Circus!

Kele Okereke en de zijnen maken al sinds 2004 het mooie weer, met de drie grote hits "She's Hearing Voices", "Banquet" en "Helicopter". Hun debuut 'Silent Alarm' komt begin 2005 uit en heeft een arsenaal aan koortsige songs voor ons in petto, met snedige gitaarriffs en epileptische ritmes. Door NME uitgeroepen...

Toen An Pierlé in 2012 uitgenodigd werd voor het filmfestival “Travelling Bruxelles” in Rennes, Frankrijk, naar aanleiding van haar generieksong voor “Eldorado” de in Cannes gelauwerde film van Bouli Lanners, was zij daar samen met Jaco Van Dormael. Hij zag haar optreden voor haar soloplaat "Strange Days” en nodigde haar uit om muziek te maken voor zijn nieuwe film “Le Tout Nouveau Testament”.

Oorspronkelijk zou ze solo piano achter de...

Jeugdjournaal Karrewiet wil in de eerste week van het schooljaar meteen tegemoetkomen aan een grote nood: de nood aan informatie en duiding bij kinderen over de vluchtelingenstroom. De aflevering van donderdag 3 september staat volledig in het teken van de vluchtelingencrisis.

In de Servische hoofdstad Belgrado trof Karrewiet de 17-jarige Ysra aan. Het meisje is al 3 weken onderweg van de Syrische hoofdstad Damascus naar Duitsland. Ze legde een stuk...