Counting down, nog 92 dagen! Vandaag wordt het aftellen nog leuker met 17 nieuwe bevestigingen voor LL24:

AIR (Play Moon Safari): Van strandtent tot altokroeg, de lieflijke triphopvariant op ‘Moon Safari’ draait vanaf 1998 overuren. Een kwart eeuw later spelen Nicolas Godin en Jean-Benoît Dunckel hun million seller voor het eerst live. ‘Sexy Boy’, ‘All I Need’ – kortom, kippenvel van knotje tot sneakers.

Arooj Aftab: Arooj Aftabs wieg in Saoedi-Arabië en Pakistaanse roots vormen een substantieel deel van de mystieke, melancholieke sound van deze componist, zangeres en producer. Hogere sferen roepen, een meditatieve staat ligt op de loer. Aanrader.

Artemas: De Brits-Cypriotische lefgozer Artemas Diamandis maakt muziek sinds 2020 – mét viraal knettersucces. Zijn veelzijdige stem en one-of-a-kind electrobeats leidde de aspirant-songsmid vanaf zijn bedrand in Oxfordshire tot uitverkochte zalen en festivalspots werelwijd.

Dudu Tassa & Jonny Greenwood: De muzikale superavonturiers Dudu Tassa en Jonny Greenwood (Radiohead, The Smile) spelen ‘Jarak Qaribak’: een zinsbegoochelend amalgaam van Midden-Oosterse toonladders, onverstoorbare drummachines en onnavolgbaar gitaarspel.

Eyedress: Tijdens optredens van de Californische Filipino Eyedress waan je je in de vroege jaren tachtig, toen punk en new wave de dienst uitmaakten. Verwacht verslavende basloopjes, gruizige gitaarmuren, venijnige drums en heerlijk lome meezingrefreinen.

Glass Beams: Het gemaskerde Australische trio Glass Beams gooit dingen op een hoop die elkaar wonderwel blijken te versterken. Kosmische exotica, vaak in een oosters toonsysteem, en af en toe wat kreten. Laat je instralen door hun grenzeloze extase.

Kabaka Pyramid: Kabaka Pyramid trekt reggae, straight from Kingston, eigenhandig de 21ste eeuw in. Reggae druipend van de hiphopjus. Of toch eerder hiphop met een romige reggaesaus? Iedereen wil mee met de Kabakatrein. Volgende stop: Lowlands 2024.

The Lathums: Het rijtje successen van The Lathums groeit en groeit. Deze indierockers uit Wigan, Engeland weten een gevoelige snaar te raken met aansprekend en emotionerende nummers. Letterlijk, want frontman Alex Moore vindt het leven niet makkelijk.

Miles Kane: Jullie hebben de Engelse Miles Kane Lowlands al zien platspelen met The Rascals, The Last Shadow Puppets, zijn soloproject, en als vaste podiumgast bij Arctic Monkeys. Zijn nieuwe plaat met kroegkrakers en roadtripknallers staat weer garant voor één groot rockfeest.

Another Taste: Another Taste uit Rotterdam bracht dit jaar hun gelijknamige debuut uit – mede geproduceerd door discogoeroe Danilo Plessow (MCDE) – dat serieus niet zou misstaan in het oeuvre van pakweg Kool & The Gang of Commodores. Tijdreizen kan dus toch!

Brunzyn: Brunzyn baby is niet je alledaagse rapper. De trotse Vlaardinger en vicepresident van de Albino Sports-crew (o.a. Joost Klein, Stuntje, Appie Mussa) zwemt als Salvador Dalí in de booth van de onderstroom naar de mainstream – en daar is het goed toeven.

Elmiene: Sensuele, laidback begeleiding completeert de zinderende happening zodra songwriter Elmiene uit Oxford in zijn sierlijke gewaad achter een mic plaatsneemt. Dit ooit als zodanig bestempelde ‘Michael Jackson kid’ is absoluut je volgende soul-ontdekking.

Future Utopia: Met de release van ‘Interplenetary Signs’ kondigde Future Utopia een nieuw album aan, set voor juli 2024. De band van de Britse producer/singer-songwriter Fraser T. Smith surft mee op de golven van de global groove, met spierballen en veel vlees op de botten.

Lip Critic: De onconventionele structuur van Lip Critic – twee drummers, twee samplers, van wie er eentje beschikt over een geweldige strot – levert allesbehalve gangbare muziek op. Deze stormachtige punkers breken ook buiten thuisstad New York alle hokjes af.

MRCY: De mix van de achtergronden van de Britse soulmates Barney Lister en Kojo Degraft-Johnson – sound systems en gospel – resulteert in sexy nummers die de wereld minder hard maken. Waar je jezelf voorop mag zetten, maar met compassie voor de ander.

Wunderhorse: Nadat Jacob Slater zijn veelbelovende Londense band Dead Pretties in rook zag opgaan, nam hij de as mee naar Cornwall en liet daar geen feniks, maar een eenhoorn herrijzen: Wunderhorse. Van indierock naar grunge en postpunk: dat gaat me het ritje worden!

ZEP: Ritme is overal. Maar hoeveel er op het podium ook gebeurt, een optreden van de Nederlandse out-of-the-box-drummer ZEP is in de eerste plaats een lust voor het oor. Met industriële beats die duizend keer avontuurlijker zijn dan de gemiddelde dj-set.

A Campingflight to Lowlands Paradise

16 + 17 + 18 augustus 2024
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl

Festivaltickets voor LL24 zijn uitverkocht.

Via de Ticketmaster website is het mogelijk om op een veilige manier tickets over te kopen van kaartkopers die toch niet meer naar Lowlands gaan. De doorverkoopmogelijkheid is beschikbaar tot 15 augustus 04.00 uur. Daarnaast is het mogelijk om een ticket kosteloos via Ticket Transfer door te sturen. Lees hier alle ticketinformatie. Geen zin om met kampeerspullen te sjouwen of behoefte aan meer luxe en comfort? Boek dan een accommodatie op de Gllamcamp via gllamcamp.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over