Met een bezettingsgraad van 75% was de twintigste editie van locatietheaterfestival Spots op West eentje om in te kaderen. Sprankelende voorstellingen, veel volk, gezellige sfeer, gunstige weergoden, ambiance in de Spiegeltent en vooral veel blije gezichten.

Westouter was gedurende vier dagen het epicentrum van het theater in de vrije tijd. Het festival leverde een staalkaart van wat de Vlaamse toneelverenigingen op de planken brengen maar dan op unieke locaties. Wat dacht je van een stuk muziektheater in de kerk? Of comedy in een schuurtje. Ook traditioneel teksttheater ontbrak niet.

20 jaar Spots op West verenigde theaterliefhebbers uit alle uithoeken van Vlaanderen. ‘Voor veel trouwe bezoekers is zonder Spots op West de zomer niet echt gestart’ vertelt Joke Quaghebeur, directeur van OPENDOEK. ‘Ze reserveren een jaar op voorhand al huisjes of B&B’s in de streek om het zeker niet te missen.’

Theaterwandeling: positieve erfenis van coronacrisis

Nieuw voor Spots op West waren dit jaar de theaterwandelingen. De afgelopen twee jaar organiseerde OPENDOEK theaterwandelingen in Westouter als vervanging van het festival. Nu het festival helemaal terug is zijn de wandelingen echter niet meer weg te denken. Het mooie landschap in Heuvelland en de theatrale vertellingen of korte performances zijn een perfecte match en vormen voor veel bezoekers een toegevoegde waarde. Het past perfect bij de zomerse uitgelaten sfeer die het hele festival kenmerkt.

Op naar de volgende 20 jaar! Volgend jaar gaat Spots op West door van 6 tot 9 juli.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over