Tom Van Tongerloo
Mysteryland 2016

Met een kunst- en cultuurprogramma van Mysteryland gaan we elk jaar weer stapje verder. Van een interactieve lichtinstallatie op het water tot een gigantisch feestbeest en van een ballonnenmelkweg tot een blijvend kunstwerk gemaakt van recyclet hout. We lichtten vijf bijzondere kunstwerken alvast voor je uit.

Robert Bose – Balloon Chain
De indrukwekkende installaties van Robert Bose bestaan uit honderden ballonnen met elkaar verbonden zijn. Met de wind als stille motor en de lucht als een canvas, ziet dit er nogal indrukwekkend uit. De Balloon Chain was eerder te bewonderen op Coachella en Burning Man Festival.

ATM – Waterlelie
Kunstenaars Thijs en Marisja maken veelal gigantische installaties van recyclet hout die tot in het fijnste detail zijn uitgewerkt. Hierbij zijn bijna alle vormen organisch en geïnspireerd op de natuur. Keer op keer staan wij ervan versteld wat zij kunnen maken; de Mainstage van 2014 (de uil) komt uit de koker van ATM, evenals het Totem Eiland (2014) en de Boom (2012). Het is wat ons betreft daarom echt de hoogste tijd dat ATM een blijvend Kunstwerk maakt op het Floriadeterrein, recht tegenover de piramide aan de oever van het meertje.

Studio Toer – Social Sparkles
Social Sparkles is een dromerige lichtinstallatie waar je als bezoeker onder moet bewegen om the full effect te ervaren: kleine lichtjes volgen je beweging en vliegen kriskras over je heen, maar zodra jij stopt met bewegen, stoppen de lichtjes ook met schijnen. Dit zorgt voor een hele bijzondere ervaring die ook nog een stapje verder gaat. Social Sparkles is namelijk geïnspireerd op feestjes, daar waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe vriendengroepen ontstaan. Te ingewikkeld verhaal? Bekijk dan vooral het filmpje.

WERC - Waterstaat 2.0
Afgelopen jaar kon je Waterstaat al bewonderen vanaf de piramide, dit jaar komt er een 2.0 versie op dezelfde plek. Waterstaat is een lichtinstallatie in het water geïnspireerd door organismen die in scholen samenleven. Alle lichtgevende elementen die op het meertje drijven, bewegen daarom afzonderlijk van elkaar. Dat is absoluut hartstikke WOW.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: