Goele Bormans

Naast het cookiemonster hebben we tegenwoordig ook de bomma (Carry Goossens) van de familie Vetters. Het is een stevige concurrent want ze eet echt alles op! Ze zorgde er niet alleen voor dat de frituur van haar kleinzoon failliet ging, maar ook nog eens dat iedereen honger moet lijden. Haar onverzadigbare honger maakt iedereen gek. Jules (Bert Cosemans) is de man des huizes, hij kan maar niet verkroppen dat hij failliet is en gelooft nog steeds dat ze er weer bovenop geraken. Zijn vrouw Maria (Kadèr Gurbuz) probeert tevergeefs die bel te doorprikken en ziet als enige in hoe slecht ze er financieel voor staan. Naast de schulden is voor haar Eugène (Geert Dehertefelt) een nog grotere frustratie. Hij is een geniaal accordeonist en componeert heel de dag meesterwerken, althans dat vindt hij zelf. De enige die hem daarin volgt is tante Angèle (Anke Helsen).

Zij adoreert haar neefje voor zijn talent en steunt hem door dik en dun. Wie zij ook wel heel graag wil steunen is Edmond Dushesne (Johny Voners), de frituuruitbater van aan de overkant van het straat. De enige die nog echt geld binnen brengt is de dochter van Jules en Maria, Kelly (Leen Dendievel). Ze is nogal goedgelovig en dat kan haar wel eens in de problemen brengen… Naar aanleiding van het bezoek van Koning Boudewijn (Stef Poelmans) wil Jules zijn frituur nog één keer open doen. Hij vertrouwt erop dat als de koning zijn frieten en curryworst special proeft hij de hofleverancier zal mogen worden en zo zal zijn frituur gered zijn. Maar zal zijn droom werkelijkheid worden?

Zondagmiddag ging ‘A Bomma’ in première in Theater Elckerlyc. We mochten kennismaken met dit doldwaze gezin en hun problemen. Elk heeft zo zijn manier om de problemen op te lossen maar de absurditeit is niet ver te zoeken. De cast heeft erg zijn best gedaan om het publiek te laten lachen. Carry die rondliep en alles op at wat hij tegenkwam, Anke die per ongeluk vol speed haar leven een nieuwe wending gaf enz… Regelmatig barste de zaal in een lachsalvo uit. Een dikke pluim dus voor de cast, de regisseur (Robert Sian) en de crew!

Menig volk uit BV-land kwamen hun collega’s een hart onder de riem steken. Nadien was er nog een feestelijke receptie met echte frietjes en allerhande frituursnacks. Het was dan ook de 20ste productie van De Komedie Compagnie en dat kon toch moeilijk ongezien voorbij gaan.

Ben je ook benieuwd naar de familie Vetters? Wil je weten of ze erin slagen hun frituur weer op de rails te zetten? Ga dan zeker een kijkje nemen! Ze spelen nog tot en met 10 december in Theater Elckerlyc.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: