Op 17 september zet AB haar deuren open voor Street Sounds: FLAMMES, een hiphop block party op autoloze zondag. Zangeres en programmator Emee. cureert een line-up vol vrouwelijk en non-binair hiphoptalent.

Street Sounds: FLAMMES geeft het podium aan de vrouwelijke en non-binaire MC’s en dj’s die het nieuwe hiphoplandschap mee vormgeven. Joycie Ruba, Beka, SPACEBABYMADCHA, Stripes en Melissa Farah trappen het nieuwe concertseizoen af met hun scherpe flows, slimme woordspelen, old school boom bap, trap, drill en lyrische rap.

De affiche vol aanstormend raptalent werd samengesteld door Emee.: zangeres, jongerenwerker, programmator én host van de dag. "Vrouwelijke en non-binaire rapartiesten, MC's en dj's staan mee aan de bakermat van hiphopcultuur en spelen 50 jaar later nog steeds een onmisbare rol. Met Street Sounds: FLAMMES wil ik dat nog eens duidelijk in de verf zetten. Dit project mogen organiseren in samenwerking met de leading ladies van AB is de kers op de taart."

Street Sounds: FLAMMES is de kick-off van HIP-HOP 50: een programma waarmee AB de geschiedenis, het heden en de toekomst van het genre viert.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: