De ‘Hoogspanning’ tournee van Adriaan Van den Hoof mag dan wel afgelopen zijn, binnenkort verschijnt de theatershow op DVD. De voorstelling werd een aantal maanden geleden ingeblikt in Het Depot in Leuven en het resultaat daarvan is vanaf 14 oktober beschikbaar.

‘Hoogspanning’ is Adriaans derde solovoorstelling en vormt het laatste deel van zijn trilogie. ‘Achterklap’ (het solo-debuut uit 2008) en ‘Doortocht’ (de opvolger uit 2010) hadden een nostalgisch tintje en bevatten heel wat jeugdsentiment. ‘Hoogspanning’ is veeleer een observatie-voorstelling. “Ik hou ervan om mensen te observeren en mijn publiek met die observaties te confronteren, zodat iedereen met vragen naar huis gaat. ‘Wat als we de tijd terug konden spoelen?’ Dat fascineert me.”, legt Adriaan uit. Hij staat stil bij wat er rondom ons gebeurt en hoe complex alles is geworden. Niet als de moraalridder die met opgestoken vingertje de wereld wil veranderen maar als de volwassen man die hij intussen geworden is. 

  • Wat is de toekomst van media en reclame? 
  • Worden we echt beter van fenomenen als ‘mindfulness’, ‘zwijgvakanties’ en ‘bikram yoga’? 
  • Hoe dans je op dubstep? 
  • Hoe organiseer je in je eentje een flashmob? 
  • Over de Punica Oase en Fruit Ninja. 
  • Over panfluitspelers op straat, tankstations met bediening 
  • en andere trends die verloren zijn gegaan. 
  • Maar ook over vochtige doekjes, de meest geweldige uitvinding in jaren!

DVD extra’s

Als toemaatje krijg je op de DVD een blik achter de schermen. Adriaan laat je binnenkijken in zijn leefwereld tijdens een uitgebreide initiatiecursus Fruit Ninja, een sport die hij intensief beoefent samen met zijn technicus Marijn. Zouden mensen de teloorgegane bediening in het naftstation nog wel appreciëren? Adriaan neemt de proef op de som en trekt erop uit voor een dag full option tank-service, inclusief chicletje bij de afrekening.

Tenslotte krijg je met het filmpje ‘zever in pakskes’ een nabeschouwing van ‘Hoogspanning’ met Adriaan en regisseurs Thomas Renders en Fokke van der Meulen.

Release

‘Hoogspanning’ komt op 14 oktober uit op DVD via PIAS COMEDY. De show is eveneens beschikbaar via ‘Comedy à la Carte’ van Telenet en via iTunes. De vorige theatershows ‘Achterklap’ en ‘Doortocht’ werden al eerder uitgebracht en zijn nog steeds verkrijgbaar via de bovengenoemde kanalen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: