Na “Clouseau in het Midden” en “Van Binnen” gaf Clouseau gisterenavond de aftrap van de concertreeks “Clouseau in’t lang”! Vlaanderens succesvolste duo slaagde er nog maar eens in het uitverkochte Sportpaleis (17000 toeschouwers) te verbazen met een indrukwekkend zang en lichtspektakel, een echte streling voor uw ogen en oren.

Een vergelijking met de vorige reeksen maken was onmogelijk omdat dit spektakel zo uniek was. Het was supermoeilijk om nog beter te doen dan de voorbije jaren zeiden ze achteraf maar de show die ze nu neergezet hebben is van zeer hoog niveau.

De show is voor de technische ploeg een huzarenstukje dat ze nog nooit eerder voordeden. In amper 2 dagen slaagde de technische ploeg erin om meer dan 400 spots, 24 videoprojectoren, 6 projectieschermen waarop live beelden werden uitgezonden, liefst 100000 Watt aan boxen werden opgehangen, .... . Niet alleen deze getalletjes zijn waanzinnig hoog. Maar ook nog eens het zaalplan was uniek.

Er was 1 centrale catwalk van 6m breed door het sportpaleis getrokken van 44 meter lang met nog eens 40 meter startbaan aan. Als streling voor het oog had men in deze 44 meter lange catwalk liefst 2400 lichttegels aangebracht, ronduit schitterend om naar te kijken. Aan weerszijde van deze catwalk lagen nog eens 2 afzonderlijke catwalks van ook elk 44 meter lang.

Vanaf de eerste tonen op het nummer “En dans” werd duidelijk dat we nog niet alles gezien hadden. De muzikanten stonden namelijk op 5 bewegende op afstand gestuurde laserplatformen. Zo konden ze geregeld makkelijk van plaats wisselen zodat heel de zaal hen meermaals in hun richting had staan.

In totaal zongen Koen en Kris liefst 32 nummers. Hun grootste hits passeerden de revue maar ook minder bekend materiaal of zelfs nieuw materiaal kwam aanbod. Zo mochten we gisterenavond voor het eerst kennismaken met het nummer “Weg van jou”, een pracht van een up-tempo song trouwens. Maar ook hun nieuwe single “Ik zie de hemel” kon natuurlijk niet ontbreken. Het eerste deel sloten ze af met een schitterende versie van “daar gaat ze”, Koen en Kris deden het toen helemaal solo.

Het 2de deel werd geopend met “Verlangen”. We hadden vandaag al bewegende podia gehad centraal maar de 2 andere catwalks lagen er nog maar verlaten bij en daar werd als snel verandering in gebracht door middel van 2 mobiele bruggen die uit het plafond neergedaald kwamen. Koen en Kris maakten op schitterende wijze gebruik van de ruimte die ze aangeboden kregen en sprongen en huppelden vrolijk rond.

Hits als “Anne”, “Louise”, “Ik, jij, hij of zij” en de fantastische versie van “Afscheid van een vriend” passeerden allemaal de revue. Dit jaar vonden Koen en Kris het niet nodig om een gast uit te nodigen maar zochten ze deze in eigen rangen. Niemand minder dan gitarist Tom van Stiphout kreeg de eer. Hij zong samen met de gebroeders Wouters “More to me” uit zijn eerste full album, een echt kippenvel moment voor Koen.

Nadat Kris vorig jaar achter de drums kroop voelde Koen zich duidelijk jaloers en daarom deed hij dit jaar een tegenoffensief. Hij ging niet alleen drummen, maar hij ging namelijk ook nog eens gitaar en keyboard spelen. Eerst nam Koen de gitaar over Eric Melaerts voor een stukje 'Twist & Shout' om nadien verder te gaan met de keyboards met Hans Francken voor wat 'Great Balls of Fire'. Eindigen deed Koen met de drums waar hij van Raymond van het Groenewoud's superhit 'Meisjes !" speelde. Het leek wel of het publiek er niet genoeg van kreeg tijdens het laatste nummer “Vanbinnen”.

Daarop kwamen koen en kris nog een keer uitgebreid terug en zongen ze niet minder dan 3 schitterende bisnummers om hier te eindigen met de “Nobelprijs”. 3 uur lang genoot het publiek met volle teugen en het zal jullie dan ook niet verbazen dat het publiek geen seconde stilzat! We willen Koen en Kris toch nog eens proficiat wensen voor de schitterende show.

Achteraf op de persbabbel vertelde Koen en Kris ons dat ze bewust gekozen hadden voor tragere nummers in het eerste deel om het publiek te laten wennen aan de “karretjes” zoals Kris het noemde en het 2de deel het volle pond te geven. Ook vertelde Koen ons dat het huzarenstukje dat hij speelde door eerst gitaar dan piano en dan drums te spelen best meeviel. Want gitaar kan Koen al jaren wist hij te vertellen en piano was zoals hij zei altijd maar hetzelfde herhalen en de drums daarentegen dat lukte nog net.

Wil je er nog bijzijn in het sportpaleis? Wees dan zeer snel en bestel nog 1 van de laatste kaartjes voor 1 van de komende 11 shows via www.teleticketservice.com! Wie weet komt er nog een 13de concert aan.

Intussen zijn de foto’s van der persbabbel al af en online gezet in het album van Clouseau. De foto’s van de show zelf volgen nog maar wanneer kunnen we onmogelijk voorspellen wegens dat bijna het volledige team de examenperiode induikt kan dit wel even vertraging oplopen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: