Eerlijke portretten van mensen die de strijd aangaan met hun overtollige kilo’s: dat krijg je elke week te zien in Afvallen en Opstaan. Patrick en Femke bewezen al dat een mix van gezonde voeding, voldoende beweging en psychologische begeleiding je levensstijl helemaal kunnen omgooien. Allebei verloren ze ettelijke kilo’s en kwamen ze sterker in het leven te staan.

Op woensdag 23 januari 2013 belicht de derde aflevering van Afvallen en Opstaan het parcours dat Dorien en Evelien afleggen om hun leven een nieuwe wending te geven. De tweeling woog op 16-jarige leeftijd al meer dan 80 kg en dat gewicht nam de afgelopen jaren alleen maar toe. Vandaag zijn Dorien en Evelien 23 en geeft hun weegschaal respectievelijk 130 en 126 kg aan. Morbide obesitas: zo luidt het verdict van de dokter.

Evelien en Dorien willen hun obesitas overwinnen, samen met een professioneel team dat hen een jaar lang intensief zal begeleiden. Ze kloppen aan bij de obesitaskliniek van het erica algemeen ziekenhuis, campus Mol en worden er o.m. opgevangen door psychologe An Strauven. Zij graaft tijdens de consultaties naar de oorsprong van het gewichtsprobleem en motiveert de meisjes om hun gezonde levensstijl vol te houden.

Het streefdoel van Evelien is duidelijk: “de helft van mijn gewicht moet eraf”. Een doel dat snel bijgestuurd wordt door diëtiste Joke Ramakers. Zij stelt samen met Dorien en Evelien een realistisch eetpatroon op waarbij in hun geval vooral een voedzaam ontbijt en de juiste tussendoortjes van belang zijn. En dan is het tijd om in beweging te komen. Sportcoach Yves Devos tracht de grenzen van de meisjes te verleggen aan de hand van een gemodelleerd trainingsschema. Slagen zij er aan het einde van de rit in om hun doel te verwezenlijken en de Ten Miles van Antwerpen uit te lopen? Of is die gedachte te ambitieus? Feit is dat de zussen aan motivatie alleszins geen gebrek hebben.

Afvallen en Opstaan: Dorien & Evelien vanavond om 22.05 bij vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: