Blind getrouwd: aflevering 6 op zondag 21 maart om 19.55 bij VTM

Aflevering 6 van Blind Getrouwd, op zondag 21 maart om 19.55 bij VTM, begint meteen met een primeur. De vier koppels ontmoeten elkaar al een eerste keer op huwelijksreis in Kreta. Ook experten Sarah Hertens en Wim Slabbinck reizen naar het Griekse eiland om de koppels te ondersteunen bij de uitwisseling van hun eerste ervaringen. Nathalie vindt het alvast spannend: “Ik ben benieuwd om de andere koppels te leren kennen. Om te zien hoe zij die honeymoon hebben ervaren. En of het bij hen klikt? Of wat zij ondervinden als obstakels of moeilijkheden.” Ook Candice is blij om eens te spreken met de andere honeymooners: “Ge kunt dat wel vertellen aan mensen, maar niemand begrijpt hoe dat juist is, blind getrouwd te zijn. Ik wil gewoon weten wat er in hun hoofd omgaat.

De honeymoon in Kreta wordt ‘s avonds afgesloten met een gezamenlijk diner aan het water. Na het allereerste groepsgesprek van de vier blind getrouwde koppels is Hanne vooral opgelucht: “Door nu van iedereen het verhaal te horen hier aan tafel, ik denk dat het een hulp kan zijn om verder te gaan. Ik vind dat echt een opluchting, echt kei geruststellend.” Veerle en Sven, die zelf nog niet echt een klik ervaren, zijn aangenaam verrast hoe de drie jongere koppels in dit experiment staan. “Ik vind het eigenlijk fantastisch om te zien hoe -laat ons ze de jeugd noemen- ver ze staan”, bedenkt Sven. Veerle vult aan: “Het is zelfs confronterend om te zien dat zij nog allemaal dat enthousiasme hebben om nog verder te gaan. Dat wringt wel een beetje bij mij.”

En dan worden de Griekse zon, zee en strand definitief terug ingeruild voor de typische Belgische bewolking en lintbebouwing. De vier koppels beginnen aan een nieuw hoofdstuk in het Blind Getrouwd avontuur: zes weken samenwonen. Wanneer Hanne en Davy op verkenning gaan in hun nieuwe woonst in Sint-Niklaas, ontdekken ze nog enkele huwelijksgeschenken die dringend moeten worden uitgepakt. Hanne speelt graag gezelschapsspelletjes, maar ‘Wie is het?’ in het thema van FC De Kampioenen? Dat had ze niet meteen verwacht. Maar als het kan helpen om hen als koppel dichter bij elkaar te brengen, dan heiligt het doel alle middelen.

Nathalie en Dennis hebben hun tijdelijke thuisbasis in Lier. Dennis ziet de komende zes weken zeker zitten, maar Nathalie heeft toch een beetje angst voor het onbekende: “Ik heb nog nooit samengewoond met iemand. Dus dat was wel ineens een grote drempel waar ik over moest.” Nu Nathalie terug in België is, wil ze toch vooral haar held Bompa Rots gaan bezoeken. Samen met manlief Dennis gaat ze wandelen met haar kranige grootvader, die nog maar net is geopereerd aan zijn hart. “Ik ben vooral blij dat ik hier met u terug een wandelingetje kan doen. Ik dacht even dat dat er niet meer inzat”, bekent Nathalie. “Ach… onkruid…”, lacht Bompa Rots. En ook voor Dennis is het een blij weerzien: “Leuk dat hij zo snel hersteld was, op die leeftijd. Precies of er niets aan de hand was.”

Ergens tussen Beveren en Binkom, maar niet noodzakelijk exact in het midden, ligt Temse. Hier staat de komende zes weken de bedstee van Candice en Marijn. Hun beider zussen komen al meteen op bezoek en Marijn staat erop zelf te koken. Terwijl hij in de potten roert amuseren de drie dames zich kostelijk. “Ik geniet wel van dat kiekenkot achter mij”, lacht Marijn vanuit de keuken. Eens aan tafel ontgaat het de zussen niet dat Candice en Marijn toch al behoorlijk dicht naar elkaar zijn toegegroeid sinds hun ja-woord. “Ik vind echt dat jullie een hele toffe vibe hebben”, vindt Tessy, de zus van Candice. “Ja, zo jullie gefikfak onder elkaar…”, lacht Charlotte , de zus van Marijn.

Veerle en Sven tenslotte, nemen tijdelijk hun intrek in een prachtig nieuwbouwappartement in Hove met een minimalistisch interieur. Helemaal de meug van Sven. Veerle is dan weer opgelucht dat er een extra logeerkamer is. Wil dit dan zeggen dat het echtelijke bed al niet meer beslapen zal worden door twee personen? Dat is te zien in de zesde aflevering van Blind Getrouwd op zondag 21 maart om 19u55 bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over