Met trots kondigt Allen Temple de release aan van zijn nieuwe single 'Traveling', de derde uit zijn indrukwekkende debuutalbum 'Anam na Mara'. 'Traveling' gaat over het avontuur en de innerlijke reis naar “de parallelle kusten” van het bestaan. Het is een strijdkreet om te beschermen wat ons het dierbaarst is – onze vrijheid, onze verbinding met de natuur en onze verbinding met elkaar ( “trouble up, tribalise the vibe!”).

Allen Temple, een singer-songwriter uit Gent, heeft een pad bewandeld dat even uniek als uitdagend is. Opgegroeid met invloeden van de Keltische tradities en de onstuimige emoties van de zee, voelde Temple zich al op jonge leeftijd verbonden met de Britse eilanden en hun rijke geschiedenis. Als twintiger verhuisde hij naar de westkust van Ierland, waar een nachtelijke zeiltocht zijn kijk op het leven voorgoed veranderde.

Temple vertelt: “ Op een nacht ging ik samen met 2 anderen zeilen op Galway Bay. Gewiegd door de donkere golven legde ik me languit in het zeil. De sterrenhemel fonkelde boven ons in de zomernacht en plots werd ik overspoeld door een diep gevoel van ontzag, een gevoel dat alles klopte en dat me raakte tot in de kern van mijn zijn.”

Luister HIER

ALLEN TEMPLE LIVE

  • 14/06 Minard, Gent
  • 20/06 Posthotel, Wetteren
  • 19/07 Minigolf Beatrijs, Linkeroever, Antwerpen
  • 22/07 Muzikantenhuis, Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over