Alegría  zal in haar finale speelweek de allerlaatste voorstellingen spelen in de Lotto Arena in Antwerpen. Van 26 tot 29 december 2013 worden er slechts 8 voorstellingen gespeeld. Een zeer bijzondere manier om het jaar af te sluiten.  In 1997 was deze show voor de allereerste keer te zien in Antwerpen en die werd gesmaakt bij het Belgische publiek. Het nummer “Alegría”, Spaans voor vreugde, stond wekenlang in de hitlijsten. Net geen tien jaar later, in 2006, zette Cirque Du Soleil opnieuw haar tenten op in de prachtige havenstad.  Dit jaar komen de artiesten opnieuw naar Antwerpen en spelen ze de allerlaatste Alegría show ooit. Leden van Cirque Club kunnen tot 3 oktober via een exclusieve voorverkoop al kaarten reserveren voor deze laatste voorstellingen. Vanaf 4 oktober start de verkoop.

Voor de laatste keer

Sinds de allereerste opvoering in Montréal in 1994 hebben meer dan tien miljoen bezoekers op vijf continenten genoten van het prachtige Alegría. Vijftien jaar lang toerde Alegría als chapiteau voorstelling. In 1997 werden de tenten opgezet in Antwerpen. Het werd een succesvolle tournee die in een mum van tijd uitverkocht en het nummer “Alegría” stond wekenlang in de Belgische hitlijsten.  In 2006 hielden ze opnieuw halt in Antwerpen. In mei 2009 kreeg Alegría een tweede leven. Sindsdien reist het groots spektakel langs alle grote zalen ter wereld. Na 4 jaar toeren en xx shows, zullen ze de allerlaatste shows spelen in Antwerpen. De Lotto Arena krijgt dit eindejaar een zuiderse sfeer. Fans die erbij waren in 1997 en in 2006 kunnen nu voor de laatste keer proeven van Alegría.

Vreugde

Alegría is een zeer befaamde voorstelling van Cirque du Soleil die 55 artiesten en muzikanten afkomstig uit 17 verschillende landen verenigt. De voorstelling, in barokke sfeer, brengt een bedwelmende ervaring met prachtige, flamboyante kostuums, warme originele muziek en indrukwekkende acrobatie.

Alegría is een stemming, een sfeer. De voorstelling, waarvan de naam in het Spaans 'vreugde' betekent, heeft meerdere thema's. Macht en de overgang van macht in de loop van de tijd, de overgang van oude monarchieën naar moderne democratieën, ouderdom, jeugd. De personages van Alegría geven je een kijkje in hun leven. Het universum wordt gevormd door narren, minstrelen, bedelaars, oude aristocraten en kinderen. Daartussendoor lopen de clowns, die als enige figuren in staat zijn om zich aan het verloop van de tijd en de daarbij behorende sociale veranderingen te onttrekken.

Voorverkoop

Leden van Cirque Club kunnen tot 3 oktober via een exclusieve voorverkoop reeds tickets  bestellen voor Alegría. Het lidmaatschap van Cirque Club is gratis en biedt onder andere exclusieve voordelen en een blik achter de schermen van Cirque du Soleil. Meer info en inschrijving via www.cirqueclub.com. Op 4 oktober start de reguliere ticketverkoop voor Alegría via www.cirquedusoleil.com/alegria  Teleticketservice.com en 070 345 345.

Ticket informatie :

Donderdag 26 december om 16u & 20u
Vrijdag 27 december om 16u en 20u
Zaterdag 28 december om 16u en 20u
Zondag 29 december om 13u en 17u

Leden van Cirque Club kunnen tot 3 oktober via een exclusieve voorverkoop tickets bestellen voor Alegría. Meer info en inschrijving via www.cirqueclub.com. Vanaf 4 oktober, om 10 uur zijn de tickets beschikbaar via www.cirquedusoleil.com/alegria , Teleticketservice.com en 070 345 345.

Over Cirque du Soleil :

Cirque du Soleil is een onderneming uit Québec (Canada) die wereldwijd erkenning geniet  dankzij een programma vol hoogwaardig en kunstzinnig entertainment. Al sinds de oprichting in 1984 probeert Cirque du Soleil tot de verbeelding te spreken en de zintuigen en emoties van mensen over de hele wereld te prikkelen. In 1984 telde Cirque du Soleil 73 medewerkers. Nu heeft het bedrijf meer dan 5000 medewerkers over de hele wereld, waaronder meer dan 1300 artiesten afkomstig uit vijftig verschillende landen. Meer dan 100 miljoen bezoekers, op vijf continenten in ongeveer 300 steden, hebben sinds 1984 een show van Cirque du Soleil gezien.

Meer info over Cirque du Soleil kan u terecht op www.cirquedusoleil.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Alegria
Datum: 
vanaf donderdag 26 december 2013
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over