De Engelse boyband East 17, die in de jaren negentig met 18 top 20-singles en 4 top 10-albums niet uit de hitlijsten waren weg te slaan, komt op zaterdag 16 oktober 2021 naar ‘I love the 90’s – The party’, dat plaatsvindt in de Hasseltse Trixxo Arena.

East 17 komt opnieuw optreden in België, één van de vele landen waar ze destijds heel wat hits scoorden. Met hun uitgesproken ‘bad boy’-imago en hun aparte muziekstijl, draaide de Britse boyband in de jaren negentig vlotjes mee tussen Take That, Boyzone, Backstreet Boys en de Spice Girls. In zes jaar tijd scoorden ze twaalf top 10-hits in de UK Singles Chart en werd hun debuutalbum ‘Walthamslow’ nummer #1 in de UK Albums Chart. Ook bij ons waren ze destijds heel succesvol en worden de East 17-hits nog steeds vlotjes gedraaid, gestreamd en tegenwoordig herontdekt door de nieuwe YouTube-generatie. Met een slimme mix van Pop en Hiphop-elementen, en onderwerpen die iedereen aanspraken, scoorden ze met o.a. ‘Thunder’, ‘House of Love’, ‘Let It Rain’, het ‘If You Ever’-duet met Gabrielle, maar vooral het pompende ‘It’s Alright’ en het zeemzoete ‘Stay Another Day’ internationale hits.

In het voorjaar was er nog de succesvolle livestream die gevolg werd door meer dan 25.000 mensen, maar nu kijkt iedereen uit naar zaterdag 16 oktober en het moment waarop je in Trixxo Arena Hasselt voor de nieuwe editie van ‘I love the 90’s – The party’ terechtkan. Naast het net aangekondigde East 17, wordt de line-up verder ingevuld met een exclusief optreden van het herenigde Fiocco (‘Afflito’, ‘The Spirit’), dat na meer dan 21 jaar, in de originele bezetting, opnieuw optreedt. Ook Bonzai All Stars, Furax (‘Big Orgus’), Twenty 4 Seven (‘Slave To The Music’), Alice DJ (‘Better Off Alone’), 2 Brothers on the 4th Floor (‘Dreams’), D-Devils (‘The 6th Gate’), Culture Beat (‘Mr. Vain’), Maarten & Dorothee én resident-DJ Ward zijn van de partij op dé 90’s-knalparty van het jaar. Tickets en info vind je op www.ilovethe90s.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: